IFA 2016 fuarında duyurulan Xperia XZ ve Xperia X Compact modelleri ülkemizde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Cihazların Türkiye lansmanında her iki telefonun Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı nihayet belli oldu.

İlk olarak telefonların özelliklerini hatırlayacak olursak şirketin yeni amiral gemisi olan Xperia XZ, 5.2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü IPS LCD ekran ile geliyor. Qualcomm tarafından geliştirilen dört çekirdekli Snapdragon 820 işlemcisinden güç alan telefonda, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Herkesten kaçtı Google’dan kaçmadı!

Xperia XZ modelinde 23 megapiksel çözünürlüklü arka kamera yer alıyor. Xperia X Performance ile aynı görünse de, özellikle odaklanma noktasında Xperia XZ’nin oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer taraftan Xperia X Compact ise diğer Compact modellerinde olduğu gibi küçük ama güçlü bir telefon. 4.6 inç ekran boyutunda 720 x 1280 HD ekran sunan telefonda Corning Gorilla Glass 4 çizilmelere ve darbelere karşı cam teknolojisi yer alıyor.

İLGİLİ HABERSony Xperia X Compact Türkiye'ye ne zaman geliyor?Sony Xperia X Compact Türkiye'ye ne zaman geliyor?


Gücünü Snapdragon 650 işlemcisinden alan telefonda bu işlemcinin yanı sıra 3 GB RAM, Adreno 510 GPU ve 32 GB depolama alanı bulunmakta. Bu depolama alanını 256 GB'a kadar microSD kart desteğiyle arttırabilmek mümkün.

XPERIA XZ ve XPERIA X COMPACT KAÇ TL OLACAK?


Lansmanda açıklanan bilgilere göre Xperia XZ modeli ülkemizde 2799 TL, Xperia X Compact modeli ise 1999 TL fiyat etiketi ile satışa çıkacak. Cihazların resmi olarak satışa çıkacağı tarih ise 19 Ekim.