Oxford Üniversitesi ve İngiltere merkezli DeepMind'in, Google'ın ana şirketi Alphabet'a ait bir projesi, New Scientist'in Pazartesi günü bildirdiği 5.000 saatlik TV programını analiz ederek dudakları okumak için bir yapay zeka sistemi eğitimi aldığını bildirildi.

Oxford Üniversitesi ve DeepMind araştırmacıları, AI sistemini Ocak 2010 ve Aralık 2015 arasında yayınlanan altı farklı TV programı üzerine eğitti. AI, eğitimden sonra, rastgele seçilen 200 adet klipten herhangi bir hata yapmadan % 46,8 kelimesini deşifre edebildi.

google-deepmind

Mart ayında, AlphaGo'yu, dünya şampiyonu Lee Sedol Go'da, strateji ve taktiklerin önyargıyla kurnazlıkla çarpıştığı eski ve karmaşık bir tahta oyunu olarak nitelendiren bir DeepMind AI programı yayınlandı. DeepMind ayrıca bu hafta doktorların risk altındaki hastaları bulmasına yardımcı olacak, Streams adlı AI tabanlı bir telefon uygulaması sağlamak için Birleşik Krallık'ın devlet tarafından işletilen Ulusal Sağlık Servisi ile ortaklık kurdu.

DİLLERİ KENDİ KENDİNE ÖĞRENDİ

Google Translate'in gelişimi dikkatli gözlerden kaçmadı. Translate hakkında gelen şikayetlerden sonra yapay zekasını geliştiren Google önümüze mükemmel bir hizmet sundu. Google yöneticilerinden gelen bilgilere göre ise DeepMind henüz kendine öğretilmeyen dilleri de çevirmeye başladı. Örneğin yapay zeka İngilizce-Japonca, İngilizce-Korece eğitimi aldıktan sonra düşük kalitede de olsa Korece-Japonca çevirisi yapmaya başladı.

İLGİLİ HABERGoogle Earth VR ile dünyayı evinizden dolaşabilirsinizGoogle Earth VR ile dünyayı evinizden dolaşabilirsiniz


İLGİLİ HABERZuckerberg yapay zekasını seslendirecek kişiyi arıyorZuckerberg yapay zekasını seslendirecek kişiyi arıyor