İlk olarak 22 Mart 2005'te PlayStation 2 için satışa sunulan ve sonrasında oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan oyun God of War PlayStation 4 için duyuruldu. Sony Computer Entertainment'e bağlı Santa Monica tarafından geliştirilen oyun konusunu mitolojiden alıyor.

Üst düzey grafiklerin yanı sıra oynanış ve serbest kamera açısında yapılan değişiklikler ile duyurulan oyunun tam çıkış tarihi ise henüz belli değil.

God of War çıktığı zamandan bu yana Academy of Interactive Arts & Sciences tarafından verilen "Yılın Oyunu" dahil pek çok ödül kazandı. God of War, IGN'nin 2007'de hazırladığı en iyi 25 PlayStation 2 oyunu listesinin 7. sırasında kendine yer aldı. God of War III'ün yayımlanmasından kısa bir süre önce God of War, PlayStation 3 için 17 Kasım 2009'da, Kuzey Amerika'da, yenilenmiş grafikleriyle God of War Collection adı altında piyasaya sürüldü. 18 Mart 2010'da Avrupa, Avustralya ve Japonya'da, God of War III: Ultimate Trilogy Edition adıyla yeniden yayımlandı. God of War Collection ve God of War III: Ultimate Trilogy Edition 29 Nisan 2010'da Avustralya'da, 30 Nisan 2010'da Birleşik Krallık'ta satışa sunuldu.

GOD OF WAR KONUSU

Savaşı kaybetmek üzere olan Sparta komutanı Kratos'un savaş tanırısı Ares'le yaptığı anlaşma karısını ve kızını öldürmesine neden olur. Bunun üzerine Kratos, Ares'e hizmet etmekten vazgeçer. Daha sonrasında ise Olimpos Tanrılarına 10 yıl boyunca durmadan hizmet eder.

Kratos Ares'ten intikam almak için Pandora'nın kutusunu bulmaya çalışır. Onu öldürecek tek şey bu kutudur. Ancak Ares Kratos'u bulur ve öldürür. Kratos ise yer altı dünyasından geri çıkamayı başarır. Pandora'nın Kutusu'nu Ares'ten geri alan Kratos, kutunun etkisiyle Ares ile savaşacak güce sahip olur. Savaş esnasında Ares, Kratos'un Blades of Chaos adlı silahını alır ve onun önceden çektiği acıları yeniden yaşamasını sağlar. Daha sonra, Blade of the Gods adlı silahı bulur ve Ares'i öldürür.

Ares'in ölümü üzerine Athena, Kratos'un günahlarının affedileceğini; fakat gördüğü kabuslar hakkında herhangi bir şey yapamayacaklarını söyler. Bunu duyan Kratos, acılarını dindirmek için kendini yüksek bir dağdan Ege Denizi'ne atarak intihar eder. Fakat Kratos bir tanrıyı öldürdüğü için o tanrının yerini alır. Bu yüzden tanrılar onu denizden geri çıkarır ve ölmesine izin vermezler. Yeni savaş tanrısı olarak Olimpos Dağı'na getirilir.