Banyo ve mutfaklarda en sık kullanılan alanlardan olduğundan dolayı lavabolar, en çok kirlenen bölümlerdendir. Birer mikrop yuvasına dönüşmesini istemediğiniz lavaboların temizliğine dikkat etmelisiniz. Birkaç temizleme tüyosu ile lavabolarınızı daha iyi temizleyebilir, içlerinde biriken mikroplardan kurtulabilirsiniz.

İşte işinizi kolaylaştıracak birkaç öneri...

- Mermer lavaboların üzerinde oluşan lekeleri birkaç damla amonyak ilave ettiğiniz çamaşır suyuyla ovabilirsiniz. Ardından bol suyla durulayın.
- Eğer yağ lekesi varsa, yağ sökücü kullanabilirsiniz. Yağ sökücüyü lavabonun lekeli kısmına dökün ve bol su ile durulayın.
- Mürekkep lekesi için amonyak ve (%20) oksijenli su karışımını kullanabilirsiniz. Lekeyi bu karışımla ovun ve ardından bol su ile durulayın.
- Sararmalar için sabunlu su karışı hazırlayın. Bu karışımla lavaboyu ovduktan sonra tuz katılmış limon suyuyla iyice silin. Ardından bol su ile durulayın.
- Pas lekeleri için oksalit asit kullanabilirsiniz. 1 kaşık oksalit asidi iki su bardağı sıcak suda eritin. Bu karışımla lekeyi ovun ve suyla durulayın.
- Pas lekesi için beyaz sirke karıştırdığınız suyu kullanabilirsiniz. Karışımı lekenin üzerine dökün ve 1 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın.
- İnatçı lekelerde klor içeren temizlik malzemeleri kullanabilirsiniz. Ancak kullanırken bu malzemeye çok fazla temas etmemeye dikkat edin.
- Tuz ve kireç lekeleri için, değerli metalleri temizlemede kullanılan malzemeleri kullanabilirsiniz.

Önemli uyarı: Kullandığınız kimyasal temizlik malzemeleriyle derinizin temas etmemesine dikkat edin. Muhakkak eldiven kullanın. Bu maddeleri solumayın.