rofesör Doktor Cavit Avcı, İstanbul Tıp Fakültesi’nden benim hocamdır. Türkiye’de laporoskopik cerrahinin yani ince bir boru ile karına girilip, ekranda görülerek yapılan ameliyatın babasıdır. Şu anda bu yöntem ülkemizde yaygın bir şekilde yapılıyorsa onun sayesindedir. Meslek hayatımda da bana çok faydası olmuştur. “Herkesin yaptığı klasik metotları değil, mikro cerrahi yöntemlerini kullan” diye öğüt vermiştir.

10

Cavit Ağabey, Bodrum Gündoğan’da tam deniz kenarında bir ev almış. Emekliliğinde buraya yerleşmiş, zamanla evinin yanındaki Cennet Park Otel’e ortak olup, otelcilik de yapmaya başlamış. Cennet Park Otel, tam deniz kıyısında kırk odalı şirin bir otel. Biz gittiğimizde bir düğün vardı, çok doluydu, yer bulamadık...

12

Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın


Çalışkan Cavit Ağabeyimiz bununla yetinmemiş, zarif Fransız eşiyle birlikte LA LOCANTA isimli bir lokanta açmış. Yani her doktorun emekli olduğunda yapmayı arzuladığı bir işi gerçekleştirmiş. Doktorların çoğu emekli olduğunda Bodrum’a yerleşip, orada vakit geçirebileceği zevkli işler yapmayı ister. Ne diyelim darısı başımıza...
La Locanta’da çalışanlar Özbek asıllı, özellikle Özbek pilavını ve mantısını çok güzel yapıyorlar. Bunların dışında zeytinyağlılar, ızgaralar, çeşit çeşit mezeler, çibörek de var. İçki servisi bulunan lokantada güneşin batışını izlemek çok hoş...

11

Bodrum Gündoğan’a yolunuz düşerse La Locanta’ya mutlaka uğrayın. Cavit Bey oradadır, oturur, bir güzel sohbet edersiniz. Özbek lezzetlerini, gözlemeleri, çiböreği yerken “İyi ki Aybars Bey bize burayı önermiş” dersiniz.

14

Ayakkabı fabrikatörlüğünden pizzacılığa...


Cahit ve Nilgün Özlü çifti de tıpkı Profesör Doktor Cavit Avcı gibi Bodrum’a yerleşip, hayatını değiştirenlerden.... Üç yıl önce İstanbul’daki işlerini oğullarına devredip Bodrum’a yerleşmişler. Altı ay tatil sonrası boş duramayacaklarını anlayıp İtalya’nın yolunu tutmuşlar. Napoli’de haftalarca pizza eğitimi aldıktan sonra Türkbükü’nde PİZZERİA C’E adlı şirin bir mekan açmışlar.
Türkbükü’nde dolaşırken acıktık ve kendimizi Cahit Bey’in güzel pizzacısında bulduk. Çeşit çeşit pizzalar var, karar vermek çok zor. Bir tür İtalyan salamı olan Bresaolalı, rokalı, domatesli pizza söylüyoruz.

13

Son lokmasına kadar keyifle yedik

Pizzalar İtalya’dan getirilen özel fırında pişiriliyor, böylece hem çıtır çıtır oluyor, hem de her tarafı eşit pişiyor. Eşimle birlikte son lokmasına kadar büyük bir keyifle yiyoruz. “Bir tane daha pizza mı söylesek” diye düşünürken porcini mantarlı, ricotta peynirli Sinop mantısına benzeyen panzerotti geliyor. Keyifle onu da yiyoruz... Bu hamur işi yemeklerinin sonunda şöyle serinletici bir tatlı lazım. Çok şık hazırlanmış limon sorbe imdada yetişiyor. Yaz sıcağında meltem rüzgarı gibi geliyor. Ayakkabıcılıkta kaliteli üretime alışmış olan Cahit Bey, mekanında da eşi Nilgün Hanım’la beraber kaliteli lezzetleri, samimiyetle, hoş sohbetle harmanlayıp sunuyor. Bodrum Türkbükü’nde pizza yemekten çok mutlu oluyoruz.