Crown Plaza bahçesi Crown Plaza bahçesi


Önümüz bayram, turizmi yerli turistle canlandırma amacıyla tatil neredeyse on güne ulaştı. Okuduklarıma göre Bodrum, Marmaris, Kaş, Çeşme gibi turistik yörelerde bugüne kadar rezervasyon yaptırmadıysanız işiniz zor. Muhtemelen bu yöreler çok kalabalık olacak, hem oralara gitmek, gittiğimizde de kalabalık nedeniyle rahat etmek zor olacak.

crown-plaza-terasindan-gorunum

Yurtdışına çıkmak pek ucuz değil, havaalanlarında perişan olmak da cabası. En iyisi İstanbul’da kalmak herhalde, hem de boşalmış bir İstanbul’da kalmak hepsinden güzel. Ama ne yapmalı; hem İstanbul’da kalmalı, hem de tatil havasını yaşamalı.
Sanırım en doğrusu İstanbul’da bir otelde kalmalı. Otel deniz kenarında olmalı, hava güzel olursa denize de girebilmeli, havuzu da olmalı, güneşlenme terası da. Havanın bozabileceği de hesaplanıp eğlence ve alışveriş mekanlarına da yakın olmalı. Eh, tabii aile büyüklerini ziyaret de düşünülüp şehir içinde olmalı. Tabii ki
bütçemize de uygun olacak.
Birkaç gündür bu düşüncelerle yer arıyorum, bayram tatilini en iyi nasıl çıkartırım diye. Ne kadar zormuş bütün bu özelliklerin hepsine sahip bir yer bulmak.

Şef Murat Kalkandelen ile. Şef Murat Kalkandelen ile.


TÜM ÖZELLİKLERE SAHİP

Bir arkadaş bana Florya’yı, Florya’daki CROWN PLAZA’yı öneriyor. Çocukluğum Yeşilyurt ve Yeşilköy’de geçti, nasıl oldu da aklıma gelmedi. İlk fırsatta gidip bakmam lazım.
Florya’da İstanbul Aquarium’un yanındaki Crown Plaza’ya gidiyorum, istediğim tüm özelliklere sahip gibi gözüküyor. Ama benim için çok önemli bir konu da yemek. Eğer kalacağımız sürece güzel yemek yiyemezsek tatil benim için hüsrana dönüşür.

Humuslu bonfile Humuslu bonfile


Bir öğle yemeğine randevu alıp gidiyorum. Önden hafif pişirilmiş carpaccio ile çok ince kesilmiş et dilimleri ile başlıyorum. Yemeğin başlangıcı bana çok umut veriyor, arkasından da birçok yerde çok tuz koydukları için bir türlü içemediğim karnabahar çorbası söylüyorum. Gerçekten çok leziz, son damlasına kadar içiyorum.
Arkasından da orta az pişmiş bir bonfile, bonfile aslında kolay gibi gözüken, ama pişirme zamanı ve stiliyle şefin ustalığı hakkında kesin bir bilgi veren bir parametredir.

Vişneli çikolatalı mus Vişneli çikolatalı mus


STRESE GİRMEDEN DİNLENİN

Bonfile gelmeden limon sorbe geliyor, ağız tadımız değişsin diye. Hımmm, bu şefte iş var gerçekten. Son zamanlarda yediğim en güzel sorbelerden biri. Bonfile oldukça şık bir şekilde geliyor. Et, naneli humus üzerine yerleştirilmiş, kenarlara da pancar sosu sürülmüş. Etin üstüne de bal kabağı ile doldurulmuş bir parça ravioli konmuştu. Et, tam istediğim gibi pişmişti, genellikle çok pişirip etler öldürülür, ben de çok kızarım, ama bu sefer çok memnunum. Humusu pek sevmezdim, insanın boğazına oturur, tıkar. Ama nane ile çok güzel bir uyum sağlamış, ferahlık veriyor.
Bize hizmet eden nazik garsonumuza şefle tanışmak mümkün mü diye soruyoruz. İçeriden genç bir şef geliyor. İsmi Murat Kalkandelen. Beğenilerimizi sunuyorum. Neredeyse dünyanın her tarafında dolaşmış, en son İsrail’de bulunmuş. Araştırmacı yönü oldukça fazla, bilgisi de oldukça geniş.

Karnabahar çorbası Karnabahar çorbası


Hesabı istediğimizde mutlaka tatlı da yememizi öneriyor. Altın yaldızlı vişneli, bezeli çikolata mus geliyor önümüze, gerçekten yemeden kalksaydık olmazdı.
Çok keyif alıyoruz hem otelden, hem de lokantasından. Evet, bayram için ideal bir yer. Büyük yolculuk masraflarına ve stresine girmeden harika bir tatil bizi bekliyor. Umarım sizlerle de rastlaşırız.