Bu hafta önce Venüs, Kova Burcu’na geçiş yaparak ilişki kalitemizi biraz değiştirecek. Akabinde Güneş’in de Balık Burcu’na geçmesiyle, odak noktamız bir aylık süreçte farklılaşmaya başlayacak.

Venüs’ün Kova Burcu’na geçmesi ile, orijinal yaratıcı, sıradışı kişilerle bir arada olabilirsiniz. Entelektüel, olaylara rasyonel ve akademik bakış açısı ile bakmak ön plana çıkar. Özgürlüğünüze ve bağımsızlığınıza kısıtlama gelmesine katlanamayacağınız durumlar olursa şiddetle itiraz edersiniz, kendi ilkeleriniz veya inançlarınız doğrultusunda hareket etmek isteyeceğiniz bir süreç olacak. Kova etkisi taşıyan günlerde kendi modanızı kendiniz yaratın size dikte edilen şeyleri yapmaktan kaçınarak özgün yanınızı ortaya koyabilirsiniz. Güneş’in de Balık Burcu’na geçmesi ile, kolektif değerlere daha fazla önem veririz, diğer insanların acılarını sevinçlerini paylaşır, şefkatli fedakar, merhametli, anlayışlı bir tutum takınabiliriz. Başkalarını kendimizden daha fazla düşünmeye başlarız. Çevremizdeki insanlarla bir olmaya, çevresel koşullara adapte olmaya yardımcı oluruz. Sezgisel ve duygusal kapasitemiz artar. Yumuşak, romantik, sanatçı, yaratıcı yönlerimiz daha keskinleşir. Enerji içimize döner, fazla hareketli, atılgan, hırslı ve dinamik eylemlerden uzak durmak isteyebiliriz. Zaman algımız ve katı gerçekliğimiz değişebilir.

Koç ve yükselen Koç;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Sizleri çok daha sosyal ve hareketli bir süreç bekliyor olacak, arkadaşlar arası yardımlaşma teması çok daha fazla ön plana çıkacak. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte; rüyalarınız ön plana çıkabilir, özel anlam ve sembollerle dolu olabilir. Sağlıkla ilgili konular daha ön plana çıkabilir. Bu dönem  dinlenme, içe dönme, kendinizi dinleme, isteklerinizi keşfetme zamanıdır. Bu dönem bir nevi sizler için uyku haftası da olabilir.

Aslan ve yükselen Aslan;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. İlişkiler ve ortaklıklardan yana şanslı bir sürece adım atıyorsunuz. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte odak noktanız para olacak. Bu dönemin çok olumlu etkileri olacaktır, özellikle bir süredir üzerinde uğraştığınız işin veya projenin meyvelerini alabilirsiniz maddi anlamda. Bazılarınız kredi çekmek için araştırmalar yaparken, bazılarınız da ortaklaşa işlerden kazandığınız gelirleri artırabilmek için çalışmalar yapabileceksiniz.

Yay ve yükselen Yay;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle çok daha uyumlu ve de keyifli birliktelikler geçirebileceksiniz. Eğitimle ilgili konularda genel anlamda destekleyici etkiler devrede olacak. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte; ev, yuva, aile, yerleşime ait konular ön planda olacak. Bu hafta kiralama, alım, satım gibi konuları yapmak için çok ideal bir hafta. Evinizdeki problemler bu hafta hızla çözülmeye başlıyor, evinizde davetler verebilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Yaptığınız işlerden çok daha fazla keyif alabileceksiniz. Özellikle toplum yararına olacak projelerde aktif görev alabilirsiniz. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte sosyal anlamda daha hareketli ve keyifli bir sürece giriş yapıyor olacaksınız. Daha çok sosyalleşebilir, arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, onlardan keyifli destekler alabilir, yeni ortamlara girebilir, yeni arkadaşlıklar kurabilir, yeni insanlarla tanışıp güzel vakit geçirebilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. İş ve çalışma ortamınızda size keyif verecek bir takım düzenlemeler gelebilir. Yine sağlığınızı ilgilendiren konularda destekleyici etkiler de bu dönemde devrede olacak. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş’te bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte; eğer ki yalnızsanız romantik ve dolu dizgin bir ilişkiye hazır olun, ama diyelim ki bir ilişki ışığı yok hiç görünürlerde, bu bir ortaklık teklifi de olabilir sizlere. Yeni bir anlaşma, sözleşme, ortaklık teklifleri gelebilir.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Para ile ilgili konularda genel anlamda şanslı etkiler altında olacaksınız. Kazancınız bu süreçte artmaya başlayacak. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte; seyahatlerinizde artışlar meydana gelebilir, seyahat planlar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra resmi belgelerle, devletle ilgili konularda işlerinizi bu hafta halledebilirsiniz. Seyahatler organize edebilir, size ruhsal anlamda iyi gelecek eğitimlere, seminerlere katılabilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Özellikle yalnız olanlar için söylüyorum yabancı uyruklu kişilerle flörtlere girişebilirsiniz veya sizden uzakta oturan hatta farklı şehirde ikamet eden biri de olabilir bu. Yurt dışı ile ilgili meseleleriniz sorun çıkmadan hallolabilecektir. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte; iş ve kariyerinizi ilgilendiren konular ön planda olacak. Terfi edebilir, üstlerinizden destekler alabilir, iş değiştirebilir, önemli bir konuyu halledebilirsiniz.

Terazi ve yükselen Terazi;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Hayattan çok daha fazla keyif alabileceğiniz koşullarla karşılaşıyor olacaksınız, daha eğlenceli, esprili ve neşeli olabileceksiniz. Hayatınızın ana teması eğlence olacak aslında, keyif verici şeylere yöneleceksiniz, bol bol flört var. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte;  çalışma ortamınızda bazı değişikliklere, sürprizlere, yeni projelere, iş kollarına hazırlıklı olun. Kazançlarınızı artırabileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Haftaya Venüs’ün burcunuza geçişi ile başlıyoruz. Güzelliğiniz ile etrafınızı adeta aydınlatacaksınız, doğal bir çekim alanı oluşturacaksınız. Aşkı hayatınızda siz, aşık olan değil olunan taraf olacaksınız. Daha eğlenceli, sosyal, dışa dönük ve hayattan çok daha fazla keyif alabileceksiniz. Venüs 12 Mart’a kadar burcunuzda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte para ile ilgili konular ön planda olacak. Bu dönem iş değişikliği, paranıza para katacak durumlar oluşabilir. Yine bir aylık süreçte  alım-satım işleri gündeme gelebilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Paranızı size daha keyif veren konular üzerinde harcamaya başlayacaksınız. Maddi anlamda eşinizden, ortağınızdan rahatlıkla destek görebilecek, daha keyfi konular üzerine borçlar yapmaya başlayabilirsiniz. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte  iş ile ilgili şehirden uzaklaşıp bir yerlere seyahat etmeniz gerekebilir. Bunun yanı sıra iş arıyorsanız, medya, reklam, sanatla ilgili sektörlerde iş bulma potansiyeliniz çok yüksek.

Akrep ve yükselen Akrep;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Ailenizi mutlu edebilir ve dolayısı ile sizde mutlu olabilirsiniz. Venüs 12 Mart’a kadar Kova Burcu’nda seyahat edecek. Akabinde Güneş de bu hafta Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu süreçte aşk dolu bir sürece  giriş yapıyorsunuz, eğer yalnızsanız çok romantik ve hayallerinizi yansıtabilecek bir ilişki içine çekilebilirsiniz. Eğer partneriniz var ise, ondan yana bu hafta bir sürpriz, yaşanabilir. Ama ben bu bir ayın size hayatınıza ayaklarınızı yerden kesecek bir aşkı getirebileceğini düşünüyorum.

Balık ve yükselen Balık;
Haftaya Venüs’ün Kova Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. İlişkilerde kriz zamanlarına işaret etmekte. Eğer bir ilişkiniz var ise bu süreçte ilişkinizin seyrini, sizi sevip sevmediğini sorgulayabilirsiniz. İlişkilerden yana pek şanslı bir dönemde değilsiniz. Özellikle Venüs’ün bu transiti zamanında cinsel yolla bulaşabilen hastalıklara karşı dikkatli olmanızda yarar var. Biliyorum, şu ana kadar okuduklarınız yüzünden benden nefret ettiniz, ama benim elimde olan bir şey deği. Bu transitin olası bir diğer etkisi de, kendinizi bir ilişkiye layık görmeme, kendinizi yalnız hissetme olabilir.

ASTROLOJiDE MERKÜR

Mitolojiye göre Merkür yani Hermes; Zeus ile Maia’nın oğludur. Doğduğu andan itibaren bazı şeyler yaratmış ve icat etmiştir. İlk icat ettiği ise, kaplumbağa kabuğundan lir olmuştur. Tabii yaratıcı ve buluşçu olduğu kadar hırsız bir tarafı da var bu Hermes’in. Gider ve Apollo’nun koyununu çalar. Apollo’da gider durumu babası Zeus’a anlatır. Zeus da cezalandırmak için; çaldıklarını Apollo’ya iade etmesi i ister. Hem koyunu hem de icat ettiği liri Apollo’ya bırakır. Hermes büyüdükçe, tanrıların yer yüzünde ki olaylar hakkında bilgi edinebilmesi için ulak görevine getirilir. Elbette mitolojik hikayelerde minik bir takım değişiklikler olabilir. Fakat her hikayede ortak tema “Zeka, akıl, iletişim, ulaştırma, bilginin bir yerden bir diğer yere aktarımı, bir şeyleri icat edebilmedir.”
Astrolojide’de durum çok farklı değil elbet. Hermes nam-ı diğer Merkür; her türlü bilgi ve iletişimden sorumludur. Nasıl düşündüğümüz, nasıl karar verdiğimiz, nasıl öğrendiğimiz, zihnimizi nasıl kullandığımız, hayat boyu aldığımız eğitimler Merkür ile ilişkilidir. Yine Merkür; kurnazlık, elektronik aletler, her türlü yazılı, görsel, sözel iletişim, analiz etme, algılama, hırsızlık, ticaret, tacirler, hitabet yeteneği, eğitmenler, öğretmenler, postacılar, medya, kitap evleri, gazeteler, dergiler, üniversiteye kadar eğitim dönemi, erkek çocuklar, erkek kardeşler, bankacılar, baş dönmeleri, kekemelik, konuşma problemleri, akıl hastalıkları, dil ile ilgili rahatsızlıklar, hafıza problemlerini sembolize eder. Merkür; Güneş’ten 28 dereceden fazla uzaklaşamaz. 8 dereceden daha fazla yakınlaşırsa yanık konuma geçer ki, bu da ciddi iletişim problemlerine işarettir.
Merkür astrolojide; İkizler ve Başak Burcu’nu yönetir. Balık Burcu’nda güçten düştüğü, düşüşte olduğu pozisyonda, Yay Burcu’nda ise zararlı konumdadır.
Haritanızda, Merkür hangi burçta ise, o burcun kalitesinde düşünür, konuşur, karar verir, zihnimizi çalıştırırız. Örneğin Merkür’ünüz Koç Burcu’nda ise, hızlı konuşacak, hızlı karar verecek, hızlı aksiyon alacak, fikirlerinizi ifade edebilmek için acele etmeye çalışacaksınız. Veya Merkür’ünüz Oğlak Burcu’nda ise; ciddi düşünecek, plan ve strateji yapacak, düşünmeden konuşmayacak, az ve öz konuşacak, kafanız ticarete ve para kazanma ile ilgili konulara çalışacaktır, matematikten, hesap kitap işlerinden anlayacaksınızdır. Haritanızda Merkür’ünüze bakın! Diğer insanlarla nasıl irtibat kurduğunuzu daha kolay anlarsınız bu sayede... Sevgiler...