Haftanın geneli hem Aslan Burcu’ndaki Dolunay’ın etkileri ile geçecek hem de Merkür’ün geri hareketi sona ereceği için az da olsa rahat bir nefes alacağız...

Aslan Burcu’ndaki Dolunay zamanında “Talitha” yıldızı etkin olacak. Bu yıldız, sorunları sevgi ile çözmek demektir. Siz de bu Dolunay haftasında hayatınızdaki her türlü soruna bir de sevgi penceresinden bakıp, çözmeyi deneyin. Tabii işin içinde Aslan olduğundan dolayı, lütfen egolarınıza hâkim olun ve kimseyi ezmemeye çalışın. Benlik duygusunu ön plana çıkaran, tanınma, beğenilme, takdir edilme arzunuzu harekete geçiren bu enerji sizin yaratıcı yanınızı besleyebilir. Bir yandan da dramatik, abartılı, dikkat çekici davranmanıza neden olabilir. Aslan Dolunay’ında sahnede olmak, dostlarla eğlenmek, size uzatılan dostça bir eli tutmak isteyebilirsiniz. Arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize ilke ve prensiplerinizden ödün vermeden isteklerinizi kabul ettirmek isteyebilirsiniz. Topluluklar içinde fark edilebilir. Arkadaşlarınız tarafından onaylanır. Sosyal çevrenizde bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Sanat faaliyetleri, her türlü eğlence, gösteri ve etkinlik için uygun bir zaman. Ve bu hafta bir de Merkür’ün geri hareketinin son bulması ile her türlü yeni anlaşma, sözleşme, iş başlangıcı konusunda artık rahatsınız. Ve elektronik aletleri de dilediğiniz gibi alabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Aslan Burcu’ndaki Dolunay ile birlikte, aşk hayatınızda arzu ettiğiniz canlanma meydana gelecek, yalnız olanlar gözlerinizi dört açmanızı tavsiye ederim, aşk her an bir yerlerden sizi bulabilir, sevgiye olan ihtiyacınız daha da artabilir. Çocuk sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Bir diğer senaryoda flört tadında olan görüşmeleriniz eften-püften bir sebepten dolayı da sona erebilir, benden söylemesi. Bu aralar herkes çok alıngan, iletişim problemleri oluşabilir.  İş değiştirmek gibi bir planınız varsa 27 Ocaktan sonra harekete geçebilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Ev, yuva, aile, yerleşime ait konular ön planda olacak. Evinizde uzun süredir kurduğunuz düzeni değiştirebilirsiniz, eşyaların yerini değiştirebilir veya evinize yeni eşyalar alabilirsiniz. Bir süredir sizi meşgul eden ailenizle ilgili bir konu, Dolunay ile birlikte sonuca ulaşmaya başlayabilir. Yine yeni bir eve geçiş, yer kiralama, satın alma işlemleri gündeme gelebilir. Bunun için bir kooperatifle görüşebilir, bankaya kredi için başvurabilir, emlakçılarla görüşebilirsiniz. 27 Ocaktan sonra  eğitime başlayabilir, yaşadığınız iletişim kazalarının özürlerini dileyebilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Yeni bir kurs, eğitim, yayıncılık, pazarlama, tanıtım gerektiren işlerle haşır-neşir olabilir. Yakın çevre ve kardeşlerinizle, onların olası sorunlarıyla ilgilenebilirsiniz. Bir takım seyahatler gündeme gelebilir, seyahat acenteleri ile görüşebilirsiniz. Bunun yanı sıra yakın çevrenizin sorunları ile yakından ilgilenebilirsiniz ve bu sizi biraz bunaltabilir. Yakın yerlerden sizi sevindirecek haberler alabilirsiniz. Bazılarınız bir kitap için son çalışmalarını yapabilir, eğitime de başlayabilirsiniz. Özellikle 27 Ocaktan sonra maddi anlamda rahatça yatırım yapabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Finans konuları ve yatırım araçları Dolunay’ın odak noktası. Paranızı idare etmek ve yeni kaynaklar bulmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Para kazanmanın alternatif yollarını düşünürken, iş hayatınızda sürpriz bir terfi veya maaş zammı da alabilirsiniz. Dolunay bütçeniz üzerinde etkili olacaktır. Dolunay’ın bir diğer olası etkisi de para ile ilgili bir konuyu sonlandırma, tamamlama şeklinde de olabilir. Bu haftanın en güzel haberi ise Merkür retrosunun artışının bitiyor oluşu. Özellikle 27 Ocaktan sonra ortaklık tekliflerine sıcak bakabilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslan;

Haftaya burcunuzdaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Önemli bir bitiş, sonlanma yaşayabilirsiniz. Bu hayatınızda yer eden bir sorunun bitişi de olabilir. Duygusal veya ruhsal anlamda kendinizi oldukça coşkulu bulabilir, kendinizi çok daha net bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Yalnız sırt ve baş ağrılarına dikkat. Burcunuzdaki Dolunay ile birlikte, hayatınızda önemli bir meseleyi sonlandırmak, bir hesabı kapatmak isteyebilirsiniz. Göz ardı ettiğiniz şeyler daha berrak bir şekilde gözünüzün önünde olacaktır. Dolunay stresli, sıkışmış enerjileri içinde taşır, kendinizi haftanın ilk günleri stresli ve gergin hissedebilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. 12. evinizdeki Dolunay yüzünden kendinizi ortaya koymakta zorlanabilir, biraz kabuğunuza çekilebilirsiniz. Özellikle bu Dolunay zamanı hem sağlığınıza, hem de uyku ve yemek düzeninize dikkat etmelisiniz. Olayları veya hayatınızdaki gelişmeleri kontrol etmekte zorlanabilirsiniz, biraz akışına bırakmakta fayda var. Bu Dolunay zamanı bir takım sırlar önünüze dökülebilir. Bu haftanın en güzel haberi ise Merkür retrosunun artışının bitiyor oluşu. İletişim, elektroniklerle ilgili son dönemde yaşadığınız sıkıntılar 4 aylığına bitiyor artık.

Terazi ve yükselen Terazi;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Eğer dostlarınızdan ve arkadaşlarınızdan desteğe ihtiyacınız var ise bu Dolunay zamanı onları yanınızda bulabilirsiniz. Yalnız sosyal çevrenizdeki insanları değerlendirirken hemen sonuca varmamak yerinde olacaktır. Keyfinize, eğlencenize daha çok vakit ayırabilecek, kalabalık gruplarla beraber daha rahat hareket edebileceksiniz. Gireceğiniz ortamlarda sıcak ve samimi ilişkiler kurabileceksiniz. Bu Dolunay’da ışıklar üzerinizde olacaksa da, bazı dostlarınızla inatlaşmalar, ego çarpışmaları, problemler
oluşabilir, dikkatli olmakta yarar var.

Akrep ve yükselen Akrep;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Yeni bir iş, terfi, teklifler gelebilir. Yalnız ortam veya şartlar henüz çok net veya kesin olmayabilir, bu yüzden karar vermek veya işle ilgili bir şeylere imza atmak için 3-5 gün beklemekte fayda var. Bu mesleki anlamda size destek verecek olan bir Dolunay’dır. Kariyer anlamında hedeflerinize daha rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz. Yalnız bu dolunay işle ilgili problemleri de daha görünür bir hale getirebilir. Haftanın en güzel haberi ise Merkür retrosunun artışının bitiyor oluşu.  Özgürce yeni işlere başlayabilir, elektronik aletler alabilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Seyahatler, iş ve kariyerinizi ilgilendiren eğitimler gündeme gelebilir. Önemli statü sahibi kişiler ile önemli görüşmeler, toplantılar yapabilirsiniz. Eşinizin kardeşleri ile ilgili konular ön planda olabilecekken, bazılarınız bu hafta tanıtım, reklam ile ilgili işlere yoğunlaşabilir. Hukuk, kanun gibi devletle ilgili kâğıtlarla işiniz çok fazla olabilir. Bu haftanın en güzel haberi ise Merkür retrosunun artışının bitiyor oluşu. 27 Ocak’tan sonra maddi anlamda her türlü anlaşmayı yapabilir, para hesaplarınızda ki sorunları hızlı bir şekilde çözebilirsiniz.

Oğlak ve yükselen Oğlak;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Finansal konular ön planda fakat size ait olmayan, sizi yakından ilgilendiren finans konuları bunlar. Eşinizin veya ortağınızın maddi durumu olabileceği gibi banka kredileri, vergiler, burslar gibi konular da olabilir. Finansal konularla ilgili imza ve karar gerektiren durumlar için birkaç gün beklemekte yarar var, şartları daha iyi analiz edebilirsiniz bu sayede. Bu haftanın en güzel haberi ise Merkür retrosunun artışının bitiyor oluşu. Hayatınızdaki krizler sona eriyor. 27 Ocak’tan sonra hayatınızda her türlü yenliğe gönül rahatlığı ile yer açabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Bu hafta destek umduğunuz her alandan rahatça yardım alabileceksiniz. Bazılarınız ise evlenmek için adımlar atabilir. Bu hafta ortağınıza veya partnerinize destek olmanız gereken önemli bir hafta olarak karşımıza çıkıyor. Yalnız Dolunay olası sorunları daha görünür bir hale getirecek. Bu haftanın en güzel haberi ise Merkür retrosunun artışının bitiyor oluşu. 27 Ocak itibari ile zihinsel anlamda efor sarf ettiğiniz konularla ilgili olumlu geri dönüşler alabilir, iş projelerinize hız verebilir, yeni çalışanlar alabilirsiniz. Sağlık sorunları azalacak.

Balık ve yükselen Balık;

Haftaya Aslan Burcu’ndaki Dolunay etkileri ile başlıyoruz. Sağlıkla ilgili konular çok daha ön plana çıkıyor. İş ve çalışma ortamınızda gerginliklere ve yanlış anlamalara karşı dikkatli olmalısınız. Önemli bir işin veya projenin sonuna gelmiş olabilirsiniz ama işle ilgili bu daha başlangıç sizleri temposu yüksek bir süreç bekliyor. Hatırlatmakta yarar var, sağlığınıza bu hafta dikkat edin, lakin bünyeniz çok sağlam olmayabilir. Özellikle kalbinize, sırtınıza. Bu haftanın en güzel haberi ise Merkür retrosunun artışının bitiyor oluşu. 27 Ocak’tan sonra arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız iş projelerinize artık hız verebilirsiniz.

Davos’ta zirvenin bu hafta toplanması tesadüf değildir


Merhaba Arkadaşlar;
Bu Pazar, yani 24 Ocak saat 03:45’te Aslan Burcu’nun 3. derecesinde bir Dolunay meydana gelecek. Aslan Burcu’nun 3. Derecesi’nde genel etkileri neler bir göz atalım?
Dolunay, Türkiye haritasında 2. Ev’e denk düşmektedir. 2. Ev, mundane (dünya) astrolojisine göre; ekonomi, ulusal kaynaklar, halkın satın alma gücü, bankalar, finans kurumları, para piyasaları, tahvil, hisse senedi, müzeler, galeriler demektir. Tam da Davos’ta Dünya Ekonomi Zirvesi’nin bu zamanda düzenlenmesi elbette tesadüf olamaz, tüm dünya liderlerinin (Aslan) katıldığı ekonomi zirvesi.

DOLAR VE ALTIN YÜKSELEBİLİR


Bir süre daha odak nokta ekonomik koşullar olacaktır, hem dolar, hem altın fiyatlarında yükseliş olması gözlemlenebilir. Zaten gökyüzündeki Satürn/Neptün sert etkileşimi en azından Nisan’a kadar zaten ekonomik belirsizlik ve yatırımcı gözünde güvensizlik devam edecektir. Tabii ülke içinde siyasi liderler, ünlüler, sanatçılar, popüler kişilerle ilgili sağlık sorunları, nahoş haberler gündeme gelebilir. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin (lider-Aslan) kalp (Aslan) operasyonu geçirmesi yine evrenin eş zamanlı çalışmasına bir örnek aslında. Yine vergi konuları, faiz konuları sık sık can sıkıcı bir şekilde gündemde olabilecektir. Belki vergi konularında bir düzenleme ihtiyacı doğabilir.

KURUMSAL FİRMALARDA DEĞİŞİMLER


Aslan Dolunay’ı, yani 2015 senesinde kurumsal firmaların CEO’larının peş peşe istifa haberleri gündemdeydi. Bakalım büyük kurumsal firmaların yöneticilerine ilişkin nasıl bir değişimler veya değişiklikler meydana gelecek bu sefer. Yine bu Dolunay zamanı, sahne sanatlarında iş yapanlar, oyuncular, sanatçılar, şov dünyasının önemli isimleri ile ilgili çarpıcı haberler olabilir. Tiyatro, oyuncular ve şov dünyasına ilişkin önemli haberler, gelişmeler olabilir. Bunların arasından özellikle kalp rahatsızlıkları olanların dikkat etmesi gerekir.Aslan Burcu astrolojide “çocuklar” ile sembolize edilir. Gerçi çocukları hem Koç, hem de Aslan Burcu sembolize eder. Bu Dolunay zamanı çocukların eğitimi, ihtiyaçları, çocuklukla ilişkili belki biraz sert durumlar oluşabilir. Ya da çocuk doğumu, üremeye ilişkin konular da gündeme gelebilir. Ya da çocuklarla ilgili belki yardım kampanyaları düzenlenebilir.
Keyifli bir Dolunay haftası dilerim.