Hepinize Selam;

Güç, ihtiras, tutku, mücadele gezegeni Mars Akrep burcuna giriş yaptı ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyrine devam edecek. Mars, Akrep burcunun yönetici gezegeni olduğundan en güçlü konumda olacak.

Astrolojide Mars, gücün  ortaya konduğu, enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder. Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları, düşmanlıkları, silahları, cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdahaleleri, agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder. Bireysel haritalarımızda Mars nerede ise harekete geçtiğimiz yer orasıdır ve transitler değerlendirilirken, haritalarımızın hangi noktasına düşüyor ise o alanlarla ilgili mücadele etmemiz gereken yerlere işaret eder.

SAVAŞI KAZANMAK İÇİN HER ŞEY MÜBAH!


Yalnız MARS’ın Akrep burcunda ki seyri ekstra önemlidir, çünkü MARS Akrep burcunda YÖNETİCİ yerleşimdedir. MARS ortaya koyması gereken yukarıda saydığım özellikleri doğru ve etkin bir şekilde ortaya koyarken zorlanmayacağını, işaret etmektedir. Savaşmak isteyen MARS bu savaşı kazanmak için her türlü girişimin mübah olduğunu savunan AKREP burcunda olacak.

AKREP’İN ASTROLOJİDEKİ ANLAMI


Akrep burcu astrolojide; gizli ve derinde saklı kalan her türlü konu, en derine nüfuz etme, sırları dışarı çıkarmayan, her şeyi büyük bir gizlilik içinde yürütme, kıskançlık, tutku, seksüel konular, cinsellik, libido enerjisi, ölüm, ölüm ve yeniden diriliş, arındırma, güce ulaşma, güç sahibi olmak için var güçle çalışmak, çürüme, yozlaşma, araştırmak, dedektiflik, casusluk, psikoterapi, psikoloji, yeraltı, madenler, cinselliğin zarar verici boyutu, tecavüz, tacizler, ruhsal boyutta güç kazanmak, büyü, maji, yeraltı kaynakları, petroller, levazımatçılar, ya hep-ya hiç davranış modeli, takıntı, entrika, manipülasyon, kontrol, güç savaşları, krizler, cinsel organlar, üreme, yumurtalıklar, penis ve cinsel hastalıkları ifade eder.

DÖNEMİN SLOGANI: SAVAŞMA SEVİŞ


Mars, akrep gibi dişil bir burçta yer alacağından dolayı direkt bir şekilde kendini ortaya koymaz, daha sinsice hareket edilmesine olanak sağlar. Sinsice, kurallı, derinden, hesaplar yaparak, taktiksel davranacağımız bir dönemdeyiz. Savaşma – Seviş bu dönemin sloganıdır. Bu seyahat uygun yerde, uygun zamanda, uygun şekilde harekete geçmek demek. Girişimlerimiz sonuçsuz kalmaz. Hedeflerimize ulaşmak için her yolu mübahta sayabiliriz. Asıl amaç aslında güç kazanmaktır. Yaptığımız iş, ilgilendiğimiz konu her ne ise o konuda güç ve iktidar kazanmak için çaba sarf ederiz.
Fiziksel güç ve sabrın birleştiği bir dönemdir bu.

TERAPİ İÇİN EN GÜZEL DÖNEM


Gizemli, ökült konulara ilginin oldukça arttığı dönemdir, büyü, maji gibi konular da yaşantımıza kıyısından köşesinden girebilir, ilgilenmeye başlayabiliriz. Yine bu dönem, gizli – saklı kalmış konular daha çok ilgimizi çeker. Derin araştırmalar yapabilir, gizli kalan, bizden saklanan bilgileri açığa çıkartmaya çalışırız. Bu dönem Terapi desteği almak, bilinçaltımızdaki sorunları bilinç üstüne çıkartarak sorunlarımızı çözümlemek için en güzel dönemdir. Cinsel enerjimizde, libido enerjimizde gözle görülür, hissedilir bir artış meydana gelir. Tutkularımızın esiri olabiliriz bu süreçte. Her şeyi büyük bir tutku ile isteriz ve elde etmeye çalışırız.

YA HEP YA HİÇ DEME!


Yalnız mücadelelerimiz daha çok ya hep ya hiç yasası şeklinde çalışır, bu durumda biraz dikkatli olmakta yarar var. Hedef odaklı olmak evet harikadır ama takıntıların kurbanı olmak bu dönemin en negatif işleme hali olan konularıdır. Özellikle kriz dönemlerini manipüle ederek harika bir şekilde yöneteceğimizi gösterir. Başkalarından çok kişisel istek ve hedeflerimize odaklanacağımız ve bu hedeflerden kolay vaz geçmeyeceğimiz oldukça kararlı-cesur olacağız. Yalnız hedeflerimize doğru hareket ederken belli ki gizlilik içinde ve derin bir strateji ile hareket edeceğiz. Pek tabii bu dönem her şeyi “kontrol” etmeye çalışmaktan dolayı da çok defa yorgun düşebiliriz.
Sex, cinsellik, erotizmle ilgili konular yaşantımızda daha etkin bir şekilde yer almaya başlayacak, bu konularla ilgili daha çok haberlere rastlayabiliriz, elbette bununla ilgili dünyayı karıştıracak skandallarda söz olabilir

ORTADOĞU DAHA DA KARIŞABİLİR


Özellikle petrolle ilgili konularda mücadele giderek artacaktır. Elbette burada Ortadoğu’nun daha da karışacağı bir dönem olacaktır. Ölümle ilgili konular, ölümle ilgili temalarda sıkça gözümüzün önüne gelebilir, özellikle gizli kalmış ölümler, gizli saklı kalmış ölüm-ölülerle ilgili sırlar, konular ortaya çıkabilir. Madenler, maden kazaları, yer altı ile ilgili kaza haberleri ve depremlerin çok daha fazla olacağı bir dönem bekliyor bizleri. Yer altı demişken belki de gizli ölüm odaları ortaya çıkabilir veya gizli bir takım finansal kaynaklar ortaya çıkabilir.

ÇİRKİN TARAFLAR ORTAYA ÇIKABİLİR


Mars Türkiye’nin 5. evinde ilerleyecek, 5. ev kumar, spekülatif işler, doğurganlık, çocuklar, tiyatro, eğlence mekanları ve yerleri, spor müsabakaları demektir. Daha önce ki sert Mars transitinde Türkiye’de çocuklara yönelik cinsel tacizler çokça görünür olmaya başlamıştı yine böyle bir risk söz konusu. Yine bir önce ki bu transit sırasında ölüm odaları bulunmuştu. Bu dönem kadınlar ve cinsellikle ilgili konuların çirkin tarafı ortaya konabilecektir sıkça. Mars akrep burcuna girer girmez sayın Bülent Arınç “Kadın Kahkahası” üzerine yaptığı trajik komik açıklaması ve TAYT’ın tahrik unsuru olduğu yönünde alınan hukuki kararla kadın yaralanması konusunda hafifletici sebepler arasına girmesi yine MARS’ın akrep burcunda ki seyrinin haberleri arasında yer almaktadır..

TACİZLERE DİKKAT


Bu ve buna benzer daha çok haberlerle gündem meşgul olabilir 6 Mart’a kadar. Bu sefer kadın doğurganlığı mı olur, kadın erkek ilişkileri üzerine ahlak bekçiliğimi olur göreceğiz… Kadınlar, çocuklar, cinsellik konuları çok iç içe olabilecek. Kadınlar cinsel taciz hikayeleri, çocuklar cinsellikle ilgili konular ön planda olabilecek. Mars, Türkiye’nin Venüs’ü ile kavuşumda olacak.

BAZI BEKLENMEDİK ÖLÜMLER YAŞANABİLİR


5. ev sanatçıları işaret ettiğinden dolayı, bu dönem değerli tiyatrosu-sanatçı ölümleri de artabilir 6 marta kadar. Ama bunların yanı sıra sanatla ilişkili alanda kadın-erkek ilişkileri, cinsellikle ilgili konularda sıkça işlenebilir. Filmlerde, tiyatrolarda, sergilerde…vb Sporla ilgili başarılı haberlerin gelebileceği bir dönemde olacağız.
Bundan daha önce Mars Akrep burcunda en yakın tarih olarak; 26 Temmuz ile 13 Eylül 2014 arasındaydı. Bu dönemde hayatlarınızda hangi alanda mücadele verdiniz, neler yaptınız bunları hatırlayarak sizleri genel olarak nelerin beklediğini anlayabilirsiniz. Yine ülke gündemi olarak bu tarih aralığında meydana gelen olayların tıpatıp aynısı olmasa bile benzer bir sembolizm çalışacaktır.

Bir sonraki yazımda Mars’ın Akrep burcuna geçişinin burçları nasıl etkileyeceğini yazacağım. Sevgiler…

D.G.