Haftanın önemli gökyüzü olayları sırası ile şöyle; öncelikle Venüs/Neptün ile başlıyoruz ve biraz hayatımıza romantizm katıyoruz. Akabinde Güneş Koç Burcu’na geçiş yaparak bizleri kış uykusundan uyandırıyor ve en sonunda Jüpiter/Pluto etkileşimi ile değiştirmek istediklerimizi ele alıyoruz...

Venüs/Neptün etkileşimi ile aşık olmak için harika bir hafta. Kendinizi bir sevgiliye kaptırmak veya kendinizi düşünmeden vermek, feda etmek çok daha kolay gelecektir. Dalgın ve unutkan olabilirsiniz. Üzerinizde keyifli bir tembellik olabilir. Giyim ve takılarınızda romantik bir görünüm sergileyebilirsiniz. İdeallerinizdeki, hayallerinizdeki aşkı veya sevgiliyi bulmak arzusu artar. Güneş’in Koç Burcu’na geçişi ile kış uykusundan uyanıyoruz. Daha cesaretle ileri gitmeyi hedefleyerek girişimci yanımızı daha rahat ortaya koyabileceğiz. Spor yapmak, hızlı düşünmek ve harekete geçmek, risk alabilmek, dürüstçe düşündüklerinizi söylemek, yaratıcı fikirleri hayata geçirmek için hevesli olmaya başlıyoruz. Jüpiter/Pluto etkileşimi ile de; hayatımızın kontrolünü ele alabilecek güçte hissedeceğiz. Yaşam düzenimizde gerekli olan, bizim için artık yararlı olmayan ilişki kalıplarını değiştirme iradesi gösterebiliriz. Bunu yaparken bizden büyük, deneyimli ve saygı duyacağımız bir kişinin tavsiyelerini alabiliriz veya psikolojik danışmanlığa başvurabiliriz. Hesap-kitap, muhasebe işleri, finansla ilgili işler, önemli konularda yapacağımız toplantı ve görüşmelerde bizi detaycı, planlı ve sistemli olmak konusunda destekleyecek bir etki altında olacağız.

Koç ve yükselen Koç;
Haf­ta­ya Ve­nüs/Nep­tün et­ki­le­şi­mi ile baş­lı­yo­ruz. Sev­gi, aşk, iliş­ki­ler ko­nu­sun­da ça­lış­ma­lar ya­pa­bi­lir, ha­yal gü­cü­nü­zün yük­se­li­şi ile ya­ra­tı­cı ça­lış­ma­lar için­de ak­tif yer ala­bi­lir­si­niz. Bu haf­ta mü­zik, re­sim, fo­toğ­raf, si­ne­ma ile ya­kın­dan il­gi­le­ne­bi­lir­si­niz. Sağ­lık ola­rak ise özel­lik­le ayak­la­rı­nı­za dik­kat et­me­li­si­niz. 20 Mart iti­ba­rıyla Gü­neş de bur­cu­nu­za gi­riş ya­pı­yor ola­cak. Önü­müz­de­ki bir ay­lık sü­re­ci, önem­li ye­ni baş­lan­gıç­lar, gi­ri­şim­ler yap­mak için kul­la­na­bi­le­cek­si­niz. Bir­çok işe baş­la­mak için ken­di­ni­zi ol­duk­ça mo­ti­ve his­se­de­bi­le­cek­si­niz. Bu haf­ta Jü­pi­ter/Plüton et­ki­le­şi­mi ile güç ka­za­na­ca­ğı­nız zamanlara girilecek.

Boğa ve yükselen Boğa;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Dostlarınıza karşı veya dostlarınızdan size karşılıksız gelebilecek büyük bir sevgi ve desteğe işaret etmekte. Bir yardım organizasyonunda görevler alabilir, desteğe ihtiyacı olanlara yardım edebilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber bir sanat aktivitesine katılabilirsiniz.  20 Mart’ta Güneş’in 12. Evinize girmesi ile beraber yoğun ve yorucu geçen birkaç ayın ardından bir nevi dinlenme dönemine giriş yapıyor olacaksınız. Daha içe kapalı, kabuğunuza çekilmeye başlayabilir, zihninizi dinlendirecek konulara yönelebilirsiniz. Bu bir aylık süreç sizler için bir nevi yavaşlama olacak.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Kariyer açısından rahatlıkla göz dolduracak, ihtiyacınız olan destek ne ise buna rahatlıkla kavuşabileceksiniz. Eğer iş arayışı içindeyseniz görüşmelere gidebilir, gideceğiniz iş sanatla, renklerle, sinemayla, bakım, estetikle ilgili bir iş olabilir.  20 Mart’ta Güneş’in de 11. eve girmesi ile beraber önümüzdeki bir aylık süreçte odaklanacağınız konular, hedefleriniz, sosyal ilişkileriniz, arkadaşlıklarınız olacak. Onlardan rahatça destek görebileceksiniz, tabii bencilce yaklaşımlar sergilemediğiniz sürece. Bu hafta Jüpiter/Plüton etkileşimi ile krediler, borçlar, yatırımlar gündemde.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecek. Ruhsal, dinsel, felsefi konulara daha çok dalabilir, bir takım çalışmalar yapabilirsiniz. Hukuksal anlamda desteğe ihtiyacınız varsa veya resmi konularda karşılıksız harika bir yardım bulabilirsiniz. 20 Mart itibari ile önümüzdeki bir ay boyunca hayatınızın odak noktası kariyerinizi ilgilendiren konular olacaktır. Bu konulardaki stres yavaş yavaş ortadan kalkacak ve kimliğinizi daha rahat ve net bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. Jüpiter/Plüton etkileşimi ile bu hafta çok önemli, size güç kazandıracak anlaşmalar, sözleşmeler söz konusu olabilir. Şansınız da açılıyor.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu haf­ta Ve­nüs ile Nep­tün bir­lik­te ha­re­ket ede­cek. Ma­li an­lam­da kar­şı­lık­sız bir yar­dım ve des­tek­le kar­şı­la­şa­bi­lir­si­niz, eğer ki spon­sor­luk, burs, kre­di ih­ti­yaç­la­rı­nız var­sa bi­ri­nin ara­cı­lı­ğı ile bu alan­da­ki so­run­la­rı­nız ra­hat­lık­la çö­zü­le­bi­le­cek­tir. Gü­ne­ş’­in 20 Mar­t’­ta Koç Bur­cu­’na ge­çi­şi ile be­ra­ber, önü­müz­de­ki bir ay­lık sü­reç­te odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar, ile­ti­şim, pa­zar­la­ma, ya­yın­cı­lık ve se­ya­hat­ler üze­ri­ne ku­ru­lu ola­cak­tır. Bu bir ay­lık dö­nem­de sık­ça se­ya­hat­ler de gün­de­me ge­le­bi­le­cek­tir. Bu haf­ta Jü­pi­ter/Plü­ton et­ki­le­şi­mi ile fi­nan­sal an­lam­da gü­zel bir ba­şa­rı, güç ka­zan­mak, is­tik­rar­la ve­ri­len mü­ca­de­le­nin so­nu­na gel­me­ye işa­ret ediyor.

Başak ve yükselen Başak;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecek. Partner veya ortağınızdan size karşı güzel bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Partnerinizle romantik zamanlar geçirmek, birlikte seyahate çıkmak için harika bir dönem. Güneş önümüzdeki bir aylık süreçte 8. Evinizde ilerleyecek, bu da borç, kredi, ödemeler, alacak-verecek konuları, miras gibi konulara işaret etmektedir. Para özellikle yaşamınızın kilit noktasını oluşturacak. Yalnız bu bir aylık süreçte yaşamı daha çok kriz bölgesi gibi algılayabilirsiniz de, sürekli çözülmesi gereken sorunlar, problemlerle de uğraşmanız gerekebilir. Yorulabileceğiniz zamanlar geldi.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler.  İş konusunda karşılıksız harika destekler ve yardımlar alabileceksiniz. İş konusunda belki de son dönemin en bereketli zamanları içinde olabilirsiniz. 20 Mart’ta Güneş’in de 7. Evinize girmesi ile beraber önümüzdeki bir ay boyunca odaklanacağınız konular, ilişkiler ve ortaklıklar ile partneriniz olacak. Tek başınıza hareket etmeniz bu bir aylık süreçte zor olacaktır. Bu hafta Jüpiter/Pluto etkileşimi ile  gizli planlarınızı ve stratejilerinizi artık devreye sokma zamanı! Kendinizi psikolojik olarak değiştirip dönüştürebilecek güce sahip olacaksınız. Zor konuların üstesinden gelin.

Akrep ve yükselen Akrep;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler.  Koşulsuz ve karşılıksız bir sevgi, duygusal anlamda birine tamamen kendinizi bırakmak isteyeceğiniz bir karşılaşma yaşayabilirsiniz.  20 Mart’ta Güneş’in Koç Burcu’na geçmesi ile beraber, bir ay boyunca odaklanacağınız konular günlük işleriniz ve sağlığınıza ilişkin konular olacaktır. Oldukça yoğun bir iş dönemine giriyorsunuz, bu kadar iş peşinde koştururken sağlığı da ihmal etmemelisiniz. Keza bu dönem check-up yaptırmak, sağlığınızla ekstradan ilgilenmek, kişisel gelişim çalışmalarına katılmak için de uygun bir süreç. Biraz sosyalleşmelisiniz.

Yay ve yükselen Yay;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecek. Ev içinde romantik atmosferler yaratmak, perdelerinizi değiştirmek, yeni koltuk takımı almak, evinize yeni süs eşyaları almak için de uygun. 20 Mart’ta Güneş’in Koç Burcu’na geçmesi ile beraber, önümüzdeki bir ay boyunca odaklanacağınız konular, aşk ve çocuklarla ilgili konular olacaktır. Bugün ve takip eden bir ay boyunca sizlere aşk var! Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu bir aylık süreci değerlendirebilirsiniz. Yaratıcılık, sahne, organizasyon işleri ile ilgileniyorsanız işlerinizin en yoğun olacağı bir süreç olacak. Parasal konularda güç kazanacaksınız.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecek. Elinize kâğıdı kalemi alıp bir şeyler karalamak için harika, bunun yanı sıra sohbetinden keyif aldığınız birisi ile birkaç günlüğüne şehir dışına kaçabilirsiniz. Ya da varsa sevgiliniz veya eşinizle de bu planı yapabilirsiniz. Ya da yalnızsınız diyelim, belki de çıkacağınız bir yolculukta tanışacağınız biri ile romantik bir karşılaşma söz konusu olabilir. Güneş’in 20 Mart’ta Koç Burcu’na geçişi ile beraber, bir ay boyunca odaklanacağınız konular, aile, yuva, yerleşim, yaşadığınız yer ile ilgili konular olacaktır. Kendinizi bu alanlarda çok daha rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecek. Çok beğendiğiniz bir sanatçının albümünü veya bir yazarın kitabını alabilirsiniz. Para konusunda yardıma ihtiyacı olan birine hiç düşünmeden yardım edebilirsiniz. Güneş, 20 Mart’ta Koç Burcu’na geçiş yapıyor. Öncelikle web sitesi yaptırmak, internet üzerinde satış için işlemler için gayet uygun bir süreçte olacaksınız. Bunun yanı sıra eğitime başlamak, kursa gitmek, seminerlere katılmak veya vermek için de oldukça güzel bir dönem. Yalnız bu süreçte komşularınızla gereksiz atışmalara girişmeyin, kardeşlerinizle de aranızı iyi tutun. Sağlığınızı önemseyin.

Balık ve yükselen Balık;
Bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecek. Duygusallığın, merhametin, vicdanın dibine vuracağınız bir hafta olacak. Resim, sinema, fotoğraf, müzik, tiyatro gibi sanatla ilgili konuların içine dalabilirsiniz. Yalnız aşırı fedakâr, gerçek olmayacak hayallerin peşinden koşmamaya özen gösterin, ayaklarınız yere sağlam bassın veya en azından çevrenizdeki insanların uyarılarını dikkate alın.  20 Mart’ta Güneş’in de 2. Evinize girmesi ile beraber, önümüzdeki bir ay boyunca odaklanacağınız konular, finansal konular ve bunların yönetimi üzerine olacaktır. Sürpriz beklenmedik kazançlar bekleyebilirsiniz.

Venüs, nam-ı diğer Afrodit


Afrodit’in doğumu üzerine iki efsane vardır. Homeros, tanrıçanın Zeus ile Okeanos kızı Dione’den doğduğunu söylerken, Hesiodos Theogonia
bu tanrıçanın denizin köpüklü dalgalarından doğduğunu söyler. Kronos, kral babası Uranos’u devirirken, bir orakla babasının cinsel organını keser. Kesilen organ denize düşer ve oluşan köpüklerden Afrodit doğar. Tanrıça için çoğunlukla kullanılan sıfatlar işveli, cilveli ve gönül alıcıdır. Tanrıça çoğu kez çıplak betimlenir. Ayrıca takan her kadını dünyanın en güzel ve çekici kadını gösterebilen büyülü bir memeliği vardır. Hera, bu memeliği Truva Savaşı’nı izleyen Zeus’u baştan çıkarıp kandırmak için kullanmıştır.

HEPHAİSTOS İLE EVLENDİ


Afrodit ölümlü birçok kişiyle birlikte olduysa da, sadece tanrı Hephaistos ile evlenmiştir. İstemeyerek yaptığı bu evlilik boyunca tanrıça kocasını Ares ile aldatır. Bu yasak ilişkisinden Phobos (Korku), Deimos (Dehşet) ve Harmonia (Uyum) doğar. Diğer önemli tanrı sevgilisi ise Hermes’tir. Bu beraberliğinden Hermaphroditos doğar. Bunun yanı sıra Adonis ve Ankhises ile de ilişkileri vardır. Frigya Prensesi kılığına girerek ilişki kurduğu Ankhises’ten olan çocuğu Aeneas ve diğer bir başka tanrı çocuğu Eros en ünlü çocuklarıdır.
Venüs, astrolojide temel olarak, nasıl sevdiğimiz, nasıl aşık olduğumuz, nasıl değer verdiğimiz, birini nasıl etkilediğimiz, nelerden hoşlandığımız, ilişkilerden beklentilerimiz, çekim gücümüz, nelere değer verdiğimiz, estetik, sanat, yaratıcılıkla ilgili konular, kendi öz değerimiz hakkında bizlere bilgi verir.

VENÜS İLE SEMBOLİZE EDİLİR


Sevgiyi aşkı algılayış biçimimiz, şehvet, tutkular, cinselliğin keyif verici hali, kadınlar, güzel olan şeyler, sanat, huzur, barış, keyif veren tüm konular, süslemeler, takılar, kozmetikle ilintili konular, müzisyenler, pahalı ürünler, pahalı lüks taşlar, terziler, ressamlar, Müslümanlar, fahişeler, adalet kavramı, seçim yapma şeklimiz, değer yargılarımız, sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar, sanatsal yetenekler, döllenme, üreme, şans, vitrin, giyim -kuşam, dişillik, tat alma, diplomasi, barışı sağlama şeklimiz, Rahim, genital bölge, böbrek, doğurganlık, hamileliğin ilk ayı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, şeker hastalığı, böbrek sorunları, bel bölgesi ile ilgili sorunlar, borsa, bankalar, genç kızlar, savaş -barış, halkın cinselliğe - sanata bakışı, ülkenin lüks tükettim malları hepsi Venüs ile sembolize edilir.
Venüs astrolojide Boğa ve Terazi burçlarını yönetir. Bu yüzden hem tabiat / Doğa hem de sosyal ilişkiler üzerinde büyük bir etkisi vardır.