BUGÜN spor ve futboldan ayrı olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun eseri cumhuriyetimizin 93. yılıyla ilgili yazmak istedim. Tüm Türk milletinin bu en büyük bayramı kutlu olsun. Bu vesile ile büyük önderimiz Atatürk’ümüzü ve onun silah arkadaşları başta İsmet İnönü, Mareşal Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir Paşa olmak üzere diğer silah arkadaşlarını, binlerce şehit ve gazi olan kahraman askerlerimizi, sivil vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Kurtuluş Savaşı deyince, güzel İzmir’in 1912’de ilk kurulan takımı olan ve Kurtuluş Savaşımızla, İzmir’in kurtuluşunda kahramanca savaşıp şehit olan Karşıyakalı futbolcular, sporcular unutulur mu? Bu kahramanlıklarını unutmayan Atatürk 13.10.1925’te bu kahraman kulübü ziyaret etmiş ve 1926 yılında da bir kanunla göğüslerine Ay-Yıldızı takma hakkını vermiştir. Bu tarihi kulüp Ata’sını hiç unutmamış ve Karşıyaka Arena Spor Salonu’na Mustafa Kemal Atatürk adını vermiştir.

Şimdi sizlere özel bir haber, bugün de Karşıyaka Belediye Başkanlığı, nikâh salonunun adını ‘Zübeyde Hanım Nikâh Salonu’ olarak değiştiriyor. Karşıyaka Spor Kulübü’ne ve Karşıyaka Belediyesi’ne koca bir helal olsun. Ayrıca statlarına arena adını koyan diğer tüm kulüplerimize de güzel bir örnek hatta güzel bir ders olsun.

İşte bu Atatürk adını daima yaşatan Karşıyaka’nın değerli Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri için beni Karşıyaka’ya davet etti.

29 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde, kahraman Karşıyakalılara, ‘Atatürk’ün Yanı Başında’ adlı kitabımla ve çok özel Atatürk görüntüleriyle, Atatürk’ümüzü ve onun Cumhuriyet bayramı hakkındaki çok özel düşüncelerini anlatacağım bir söyleşim ve sunumumla, kitabımın imza günü var. Tüm kahraman Karşıyakalıları ve İzmirli Atatürk sevdalılarını bekliyoruz.