Rusya Futbol Federasyonu, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarısız olan milli takımını dağıttı. Müthiş bir haber, işte özerkliğin faydası. Bizde bu olabilir mi? Asla, biz de başarısız olduk ama aynı hocamızla Dünya Kupası finalleri için hazırlığa başlıyoruz. Doğru olan budur. Devlet futbola müdahil olmamalıdır, gerçi bizde de siyaset, futbolu pek rahat bırakmıyor ya! O da ayrı konu başlığı.
PTT. 1 Ligi’nde bu sezon 10 yabancıya izin çıkmış, Süper Lig’de de 14 yabancı, diğer ligleri de düşünürsek tam futbolcu ithalatı, ihracat yok, ne olacak halimiz?
Turgay Ağabeyimizi kaybettik, çok üzüldüm ama hemen arkasından TFF bu yıl ligin adını Turgay Şeren koyunca bir nebze de olsa üzüntüm mutluluğa döndü, kararı kutluyorum.
Hakem klasmanı da açıklanınca kıyamet koptu, kulüplerin bu klasmanda etkili oldukları söylendi, bunda yadırganacak ne var, federasyon seçilirken, kim seçiyor? Kulüpler Birliği. O zaman katlanacaksın kardeşim. Şahsi görüşüm MHK bu yönetim kurulu kadrosuyla federasyonu çok zorda bırakacak, bekleyip göreceğiz. Bir de milli takım Dünya Kupası elemelerinde başarısız olursa seyret gümbürtüyü.
TFF’nin 2 karın ağrısı vardır: MHK ve milli takım. Federasyon Başkanımızın dikkatine sunulur, bizden söylemesi.
Lig maçları ve Avrupa kupaları başladı başlayacak, takımlar hâlâ transfer peşinde, kadrolar belli değil, hadi ligimiz kalitesiz ama Avrupa Kupası’nda takımlarımız yerlerde sürünürken, bakalım bu sene ne olacak, ben şahsen çok ümitsizim.