Başkan, üzülerek ifade ediyorum ki, tamamen paraya dayalı bir sistemle kulüplerimiz, futbolcularımız ve hocalarımız hatta hakemlerimiz kendi hedeflerinden gittikçe uzaklaşmaya başladılar. Bu gidişin sonu hiç iyi değil, ne yapmak mı gerek?
1- Türk futbolunu yeniden yapılandırmak gerek, eskiye bir çizgi çekip yeni bir REFORM PAKETİ. Bunu kim yapacak? Yeni bir ARAŞTIRMA-PLANLAMA- EĞİTİM VE DENETİM BAŞ- KANLIĞI,
2- Spor kulüpleri yasası acil çıkacak. Bunu siz, Kulüpler Birliği’ni dışarıda bırakarak bizzat takip edip çıkması için TBMM ve Spor Bakanlığı nezdinde yapacağınız yoğun bir çalışmayla çıkartabilirsiniz.
3- Hep üzerinde duruyorum: Yeni bir Futbol Federasyonu Kanunu. Yeni bir TFF genel kurul yapısı. Bunu da siz yine bizzat takip ederek Spor Bakanımız ve TBMM nezdinde halledebilirsiniz. Lütfen şu Kulüpler Birliği’nin ağır yükünü omzunuzdan atın, zira böyle devam ederse sizi ezecekler, istedikleri de bu.
Bunlar zor değil başkan, zira öyle güçlü bir koltukta oturuyorsunuz ki, bu güçle tüm bu engelleri biraz zor ama er veya geç aşacağınıza yüzde yüz inanıyorum. Yeter ki isteyin. Yapın, tarihe geçersiniz.
Şöyle bir manzaraya bakın. Milli takımımız daha küçücük ülkelerle baş edemiyor, beraberliğe seviniyoruz. Kulüplerin çoğu müflis, stadyumlar bomboş, futbol kalitemiz dibe vurmuş, altyapıdan oyuncu gelmiyor, gurbetçilerle işi götürmeye çalışıyoruz, onları da elden geldiğince bozuyoruz. Nedir o Emre Mor’un hali? Eski Emre ve Arda ağabeylerinin bir kopyası.
Kulüplerin ve federasyonumuzun sözde futbolcu arama ekipleri var, hepsi palavra. Yoksa bir alay gurbetçiyle, Çarşamba Pazarı’ndan eski DVD kiralar gibi hurda futbolcu kiralama alıp başını gider miydi? Özetle Sayın Başkan, ortalık toz duman. Son bir tavsiye: 3 yıl evvel bir mali genel kurulda kürsüde gündeme getirmiştim. Bu disiplin ve tahkim kurullarının yazboz tahtasına ve ceza erteleme komedisine lütfen bir son veriniz.