Çok mu zordu?

adliyil


Çok mu zordu Ankara’nın herhangi bir bağımsız salonunda, hatta -en olmadı- bir sinemada ya da bir tiyatroda ya da herhangi bir üniversitenin ‘Hukuk’ amfisinde olsa dahi açmak adli yılı. Açılışa iddia edildiği gibi gölge düşürmemek, hep beraber elbirliğiyle kurulan ‘Yenikapı Ruhu’nu geliştirip, büyütmek çok mu zordu? Son derece bağımsız öğeler taşıması gereken, tarafsızlığına halel getirilmemesi şart koşulan bu narin yapının, o ruha ayak uydurması çok mu zordu? Ana muhalefetin ve Barolar Birliği’nin hassasiyet duydukları çekinceleri masaya yatırarak, açılışa katılmamalarını özgür iradenizle översiniz ya da eleştirirsiniz ama gözetmemiz gereken ‘yargı bağımsızlığı’ değil midir ? Söz konusu toplantının orada yapılıyor olmasının yargı ve hukuku zedeleyeceğine kanaat getirdiler diye “Yenikapı Ruhu’na uymuyorlar” yaftalaması neyin nesidir peki? Her dayatmaya ‘evet’ demek midir ‘Yenikapı Ruhu’ ? Peki ya hakim ve savcıların ayağa kalkıp alkışlamalarını nasıl açıklamalı dostlar ? Ya cübbelerde düğmeler de olsaydı, o zaman ne yaparlardı ? Öyle ya da böyle bir adli yıl daha açıldı. Ne diyelim hukuk herkese, her ortamda, her şartta gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun.

Çeyiz alacaklar beni dinleyin!

ceyiz


Bizzat katıldım, gittim, gördüm, yerinde inceledim. Dünyanın en büyük tüketici fuarı İFA 2016 Berlin’de ‘teknoloji rüzgarı’ estiriyor adeta. Zaten Almanya dünyanın her alanda gıptayla izlediği yegane ülkelerden malum. Sadece devlet yapısı, insanının disiplininden bahsetmiyorum. Markalaştırdığı ürünlere bakınca evimizde, sokaklarda, yapılarda ve kısaca gözümüzün gördüğü her yerde Alman malı ürünlerden kaçışımız imkansız. Fuarı en ince ayrıntısına kadar dolaştım. Beni en çok etkileyen çok yakında mutfaktan banyoya home connect temalı ürünlerle buluşacak olmamız. Sadece ev hanımlarını, annelerimizi, ninelerimiz değil, üniversitelisinden plaza çalışanlarına kadar her bireyi etkileyen bir gelişme olacak bu. Akıllı mutfak olarak da adlandırdığım bu yenilikle evinizin demirbaşı sayılan bütün beyaz eşyalarına artık internet vasıtasıyla hükmediyor olacaksınız. Ev teknolojisinde tam anlamıyla çağ atlanacak anlayacağınız. Alman BSH ‘nin devrim niteliğinde bu yeniliğiyle buzdolabınıza, çamaşır, bulaşık makinenize çok uzaklardan olsa bile kontrol edebileceksiniz. Tam bir akıllı ev devrimi. Kasım 2016 önemli bir tarih. Yani diyeceğim o ki çeyizlik beyaz eşya alacaklar; bir kez daha düşünmenizde fayda var.

Emre Aydın yalnızlığı

EMRE-AYDIN-2


Biz erkekleri nedense duygularıyla fazla haşır neşir olmayan canlılar olarak nitelemekten garip bir haz duyuyor karşı cinsler. Oysaki - pek gösteremesek de- içten içe yanmalar, ağlayıp sızlanmalar, susmalar, acı çekmeler de bize has duyarlılıklar. Erkek olan anlar nihayetinde. İçindeki acıyı dallandırıp budaklandırmadan ama sorup sorgulayarak, belki içe dönerek anlatan, gizlemeyen, kendini de çöpe atmayıp gurur yapmadan, trip atmadan - erkek stayla -  kısa, net, anlaşılır anlatan biri var hayatımızda yıllardır; Emre Aydın. ‘Afili yalnızlık’ dediğinden bu yana yükselen grafiği tesadüf değil. Sadece duygularıyla değil matematiğiyle de müziğin ve erkek duygularının yükselen değeri.  Ne zaman duygularımda bir hırpalanma olsa, ne zaman bir hayal kırıklığı yaşatsa bana hayat, kulağımın duymak istediği birkaç isimden biri Emre Aydın şarkıları. Çünkü düştüğün acınası durumu öyle güzel, öyle gerçek ve net açıklıyor ve özetliyor ki, toparlanmak için güç alıyorsun onun şarkılarından. Şimdilerde ‘Buralar Yalan’ diyor ya yeni şarkısında, çok da doğru diyor. Bu vesileyle geçen günlerde dünyaevine giren Emre ve Eda kardeşime bir yastıkta kocayın diyorum. Mutluluk gölgeniz olsun gençler.

Bayram Alaçatısı

Uzun bayram tatili öncesi Alaçatı’yı mesken edinecekler sosyal medyadan soruyorlar, ‘ne yapalım?’ diye. Buyurunuz birkaç not: Cumartesi günü mutlaka Alaçatı Pazarı’nda dolaşın. Hem pazar kültürünüz gelişir, hem de taptaze sebze-meyve kokusuyla başınız döner. Kahvaltısıyla 1850 vazgeçilmez olacaktır. Malum Alaçatı denilince akla en çok da serpme kahvaltı gelir ya, işte memleketin dört bir yanından gelen organik, doğal kahvaltı burada. Fava yemekleri bir harika. Balığından, etine, mezelerine kadar doymanın ötesinde, uçarsınız. Hacımemiş sokaklarındaki tasarım dükkanlara mutlaka göz atın. Denize Memed Koyu’nda Madeo’da girin. Yemekleri de denizi kadar tertemiz, mis gibi. Sokaklarda o sıcakta nikah fotoğrafı çektirenlere mutlaka gülümseyerek bakın. Zaten yeterince utanıyorlar, bir de siz utandırmayın. Haydi şimdiden iyi bayramlar.