48

At izi, it izine karışıyor kaygısıyla, yapılan kimi hatalara dikkat çekince ya da onları eleştirince ya FETÖ’cü oluyormuşsunuz! Ya da FETÖ yapısı tarafından bilmeyerek kullanılmış oluyormuşsunuz! Eleştiriye kapalı olup, yapılan yanlışlıklara zinhar toz kondurmamak bu süreçte en büyük hata. Oysa burnunun dikine gide gide, ‘herşeyin en iyisini biz biliriz’ lümpenliğinde ilerleye ilerleye, bataklıktan kurtulanamaz ki! Uyanık olursanız, bilgi birikimiz, altyapınız kandırılmaya müsait değilse, kibrinizden ödün verip bilen profesyonellere sorup soruşturursanız zinhar hiç bir zevat sizi aldatamaz. Hayır kişisel aldatılmalarınız asla ve kat’a umurumda değil ama işin direksiyonundaysanız ve bizler de o otobüsün içindeysek büyük kaygı duyarım bundan. Bakalım uzatılma ihtimali ağır basan yeni OHAL’de neler olacak, neler!?

46

Hayal Adası

Bazen bir hayal diyarına kaçmak istemez misiniz? Hani yaşanan olumsuzlukları bir an olsun arkanızda bırakıp... Benim için o sığınak hayal dünyalarından biri Mont St. Michel’dir mesela. Dar zamanlarda burayı düşlerim. Kocaman bir kayadan oluşmuş bir adacık. Manş Denizi’nin orta yerindeki bu köye kaçarım hemen düşüncelerimde. Taa 7. yüzyıldan bu yana var olan ara sokaklarında kaybolurum. Hele bir de med-cezir varsa, uçsuz bucaksız kumsalın ortasında bir hayal şatosu oluşuverir. Tanrı’nın doğaya armağanı bu işte. İnsanın böyle sığınakları olmalı ki bizim gibi gündemin gaddarca yol aldığı memleketlerde kafayı yemeyelim. Haksız mıyım?

47

Umut gençlerde

Memleket tatsız hadiselere konsantre ama hayat da devam ediyor bir yandan. Fabrikalar çalışıyor, bacalar tütüyor, heba olmasın denilen genç yeteneklerin de elinden bir tutan oluyor. Adını Avrupa’da duyurmaya başlayan trip hopun yükselen yıldızı İdil Meşe de bu gençlerden biri. Zamanında Ahmet Ertegün’ün ‘bu kızda ışık var’ dediği yeni nesil bir isim İdil. Şimdi müziğin yükselen kenti Berlin’de, redbull.com projesi Warm Up 2016 için harıl harıl çalışıyor. Son derece de başarılı. Çok yakında İdil’in ismini başta Almanya olmak üzere tüm Batı medyasında bol bol duyacağız. Böylelikle gençlerimizin önü daha da açılacak. Helal sana İdil.