Çok değil daha yüz yıl önce tarihin akışını değiştiren, vasıflarıyla göz kamaştıran, tüm dünyada parmakla gösterilen liderler lideri bir isim vardı bu topraklarda, Ulu Önder Atatürk. Tek adamlığa karşı çıktı Cumhuriyeti kurdu, yoksul bir halktan üreten bir topluma dönüştürdü genç Türkiye’yi... Ve bugünler! Ortadoğu hâlâ kaynayan kazan. Üstelik dünya için makulü savunan, parlak zekasıyla göz kamaştıran liderlerden eser yok.

19

Vasıfsızlık had safhada. İşte buyurunuz söylemleriyle, davranışlarıyla Trump. Bu beyefendiyle beraber dünyanın bambaşka bir yola gireceği aşikar. Neticede süper güç. Türkiye’miz için hayırlı olur inşallah. Düşünsenize bir tarafta Trump, diğer yanda Putin. Yeni dönem liderler arasında uluslararası değil kişisel ilişkilerin, sert egoların ve hatta kusursuz kibirin, elbetteki kişisel hırsların ve pek tabii ki biat unsurunun fazlaca ön plana çıkacağı bir dönem olacak belli ki. Bir işadamı bakışıyla olaylar değerlendirilip, adımlar atılmak istenecek. Her ne kadar Putin’le iyi ilişkiler kuracağım, ortak adımlar atacağım dese de Bay Trump, kanımca satranç masasında hamle üstünlüğünü her zaman kurt politikacı Putin’e bırakacak. Belki de eski şaşaalı günlere döneceğiz vaadi onun kişisel ego ve hırslarıyla ABD’nin gözden düşmesine bile neden olacak.

20

Amerikan iç dünyasının kartları yeniden dağıtılırken başta Putin olmak üzere dünya da pozisyonunu alıyor elbette. Ve jeopolitik konumuyla bizim memleket de olan bitenden bir hayli etkilenecek. Bakalım Trump efendi ABD Holdingini yönetirken, bizimkiler satranç masasının neresinde yer alacak? Bekleyelim, görelim.

Dünya, Türk Popu dinliyor


Memleket tanıtımına kim hizmet ediyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Hele de ülkemiz güzeldir, harikadır diyerek tanıtım için oraya buraya milyon dolarlar harcıyorsanız sonrasında da özgürlükleri kısıtlıyor, dış dünyaya olur olmadık iki laf ediyorsanız... Ne tanıtım kalır, ne güzellik. Harcadığın onca para da boşa gider. O nedenle memleket için taş üstüne taş koyan kişi, kurum, kuruluşları desteklemek şart. Tüm dünyada gayet iyi bilinen ve milyonlarca takipçisi olan RBMA (Red Bull Music Academy) Radio da bir teşekkürü hakediyor. Cuma günü İstanbul’dan yayına başlayan RBMA’cılar 10 gün boyunca tüm dünyaya Türk Popu’nun efsanelerini dinletecek. Hazırlanan programlarla dünyaya müziğimizi anlatacak, kültürümüzün derinliklerinden söz edecek. Yeni Türkü’den Cahit Berkay’a Seyyal Taner’den Baba Zula’ya kadar onlarca isim çalınacak . Kitlelere kendinizi topla, tüfekle, hırçın söylemlerle değil sazla, sözle, müziğinizle, kültürünüzle anlatırsınız. İşte bu yüzden bu girişimi gönülden destekliyorum.

Klasik’e Başkent damgası


Haberiniz var mı bilmiyorum ama klasik müziğe Ankara’nın damgasını vurmuş Orkestra Akademik Başkent, bir ekol olarak dünya sahnelerinde. Klasik müziğe kendisini adamış akademisyenler yer alıyor bu grupta. Mesela St. Petersburg Piyano Festivali’ne tüm dünyadan davet edilen 3 orkestradan biri olması başlı başına bir başarı. Mehmet Haberal Hoca’nın desteğiyle kurulan, bizleri dünyada en iyi şekilde temsil eden bu aydınlık yüzlü, güzel ve başarılı insanlar 15 Kasım Salı akşamı ENKA’da sahne alacak. Bu memlekette çok güzel şeyler de oluyor demek için Akademik Başkent’i can kulağıyla dinleyelim, geleceğe umudumuz artsın.