Yol, Atatürk’ün Yolu!

ataturk-2

Atatürk’ün yolundan saptınız mı başınıza neler geliyor görüyorsunuz. Örnekler içeride ve dışarıdaki somut olaylarda! Son örnek dış politikadaki mezhepçi anlayış ve ardından patlayan Irak hadisesi. Suriye’yi söylememe gerek yok bile. İçeride de, OHAL ile ülkeyi yönetmeyi seven ve uzattıkça uzatmak isteyen bir yapı varken her daim kulağı dik tutup, gözü dört açıp bakmak gerek olana bitene. Hele ki ‘olağan tedbirlerin dışında tedbir almak gerekiyorsa, anayasaya aykırı dahi olsa alınmalı’ diyen bir ses var ise kabinede! Demem o ki; FETÖ ile mücadele, Meclis desteğinde hukuk devleti çerçevesinde yapılmalı. Hoyrat olmadan, ölçülü bir şekilde tabii. Yargılama kesinlikle adil olmalı, en önemlisi el çektirilenin yerine liyakat temelli atamalar gerçekleştirilmeli. Özellikle bu süreçte bir hayli fazla yıpranan yargı ivedilikle onarılmalı. Tüm bunlar olmalı ve yapılmalı ki tesis edilen ‘Yenikapı ruhu’ nun devamı gelsin. Yoksa ‘ben yapıyorum, sen kayıtsız şartsız destek ver’ dersen, o ruha başta sen ihanet edersin aziz kardeşim!

Ben değil biz



Takım oyununu her yapı, her bünye ne yazık ki beceremiyor. Egolardan sıyrılıp, kibirden uzaklaşıp, liyakat temelli bir yapıda, hak-hukuk-adalet çerçevesinde yaptığı işin en iyisini yapmaya gayret gösteren, “takımla uyumlu bireyler” kendisini de, ekibini de, şirketini de ileri taşıyor. Hem de mutlu mesut çalışarak. İçinden gelerek, aidiyet hissederek... Örnekleri mevcut. Malum, medya ülkelerin aynasıdır. Özellikle de televizyonlar. Büyüklü küçüklü TV kanallarımız bu aralar yeni yayın dönemine ‘merhaba’ diyor. Her biri umarım istediği başarıyı yakalar. Hafta içinde, yukarıda sözünü ettiğim ‘ben değil biz’ anlayışını takım oyunuyla harmanlayan Fox kanalları da, iddialı bir giriş yaptı sezona. Görünen o ki haberinden, dramasına, belgeselinden, eğlencesine bol içerikli bir sezon yaşatacak Fox Ailesi, memleket ahalisine. Bu harikulade özgürlük ortamında tüm medya kuruluşlarına yeni sezon hayırlı uğurlu olsun.

Kahve zamanı

kahve-5


İstanbul’un festivalleri bu ara kendini boy boy gösteriyor. Bir hayli de talep var bu organizasyonlara. Bakınız, kahve festivali. Yerelinden, globaline kahveyle haşır neşir olmuş birçok marka Küçükçiftlik’te stand açmış, neyi, nasıl yaptıklarını anlatıyor ziyaretçilere. Sadece tadı değil, gayet zengin görselliği olan modern bir festival bu. Yalnızca Türk kahvesiyle yetişen bir kuşaktan gelen ben, kahve kültürünün geldiği bu harika konumdan ve çeşitlilikten son derece mutluyum. Darısı böylesi bir anlayışla milli içecek ayran ve çayın başına!