11

Miami dediğimizde aslında iki şehirden bahsediyoruz. Herkesin bildiği, gece hayatının, otellerin, partilerin olduğu Miami Beach yarımadası ve hemen karşısındaki asıl şehir Miami. Doğrusu, yakın zamana kadar Miami’de iş merkezlerinin dışında ilgi çekici bir şey olmazdı, herkes Miami Beach’te olmak isterdi. Bu durum yavaş yavaş değişiyor.

18

Özel kasası olan daireler


Mıamı Beach doyum noktasına ulaşıp fiyatlar astronomik düzeye ulaşınca yatırımcılar Miami’yi geliştirmeye başladılar. Pahalı alışveriş merkezleri, Wynwood isimli sanat galerileri, lokantalar ve gece kulüplerinin olduğu gözde bölge derken şehrin tam göbeğine de insanlar yavaş yavaş gelmeye başladı.

Yakın zamanda hayatını kaybeden ünlü mimar Zaha Hadid’in tasarladığı One Thousand Museum birkaç seneye kadar tamamlanacak ve en üst katının 40 milyon dolara satılması bekleniyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden ultra zenginlerin ilgisini çekecek bu binada başka hiçbir rezidansta olmayan bir özellik var: Herkesin bankalardaki gibi özel kasası olacak ve binanın tepesine helikopterle inebilecekler.

Miami Beach’le Miami arasında metrekare fiyatları da belirgin bir şekilde farklı. Beach’teki fiyatlar şehrin dört katı neredeyse. Birkaç milyon dolarlık Miami evleri eğer Miami Beach’te olursa fiyatları 10-20 milyon dolara çıkabiliyor.


Miami’de kim nerede yaşıyor?


1

South Beach


Kimi Türkler yıllardır Miami’de yaşıyor, kimileri ise yeni yeni taşınıyor. İşte bölgesine göre Miami’de yaşayan Türkler:

22 17 15 14 12 6

Mıamı Beach’in en gözde mahallesi... Büyük oteller, lokantalar, mağazalar genellikle burada. Collins Avenue’de akşam yürüyüşleri, cafelerde oturup insanları izlemek, ve görünmek için ideal. Süreyya Yalçın, İlker İnanoğlu, Acun Ilıcalı, İrfan Şahin, Can Tanrıyar burada ev sahibi olan Türkler. Film dağıtımcısı Pamir Demirtaş yıllardır Murano at Portofino binasında oturuyor. Aynı binanın daha lüks komşusu Murano Grande’de ise üç odalı dev bir evin sahibi bir Türk işadamının.  Evinin değeri 7 milyon dolar civarında; İşadamının ayrıca Hibiscus Island’da da evi var. South Beach’te ev alan bir diğer Türk ünlüsü de Arto. Genellikle vaktini diğer Türkler gibi akşamüstü Sega Fredocafé’de geçiriyor.

Williams Island’a Türk akını


2

Aventura


19 16 5

Miami Beach’in kuzeyinde kalan Aventura şehrindeki lüks Williams Island isimli bölgede epey Türk var. Sadece yaşayanların girebildiği Williams Island’da başta Sibel Can olmak üzere Perran Kutman ve İhsan Kalkavan’ın evleri var.

21

West Palm Beach


9 4

2002 yılından beri Amerika’da emlak alım satımıyla ilgilenen Abdullah Acar ve ailesi burayı tercih edenlerden. Eski Fenerbahçeli yönetici Aziz Yılmaz’ın evi de burada.

Floridalı komşular...


23 10 8

Ahu Tuğba yıllar önce Miami’ye 45 dakika mesafedeki Fort Lauderdale’de mütevazı bir ev almıştı, hâlâ da tutuyor. Boca Raton’da Yılmaz Kalkavan’ın, Miami’nin iş bölgesi Brickell’da ise Bekir Okan’ın evi var. Miami’de ev sahibi olan diğer ünlüler arasında: Mehmet Urgancı, Ahu Aysal, Muzaffer Sicimoğlu, Nilüfer Özdoyuran, Hadise, Ahmet Bayer, Mehmet Öz, Mehmet Dereli, Demet Akalın, Engin Yeşil, Akın Öngör ve Mehmet Ali Ilıcak gibi isimler yer alıyor.

7

Bal Harbor


Özellikle lüks alışveriş merkezi ve St. Regis oteliyle bilinen Bal Harbor’da Türkiye’nin en zenginlerinden Turkcell’in kurucu beyinlerinden Murat Vargı’nın evi var. Vargı yılın belli bir bölümünü burada, bir kısmını ise Güney Fransa’da geçiriyor.

20