Ki­fa­yet­siz muh­te­ris ta­nı­mı hiç­bir si­ya­si par­ti­ye bu ka­dar uy­ma­mış­tı her­hal­de!
Baş­tan so­na her alan­da Tür­ki­ye­’yi tam ola­rak ate­şe at­tı­lar! İç gü­ven­lik, dip­lo­ma­si, dış gü­ven­lik, eği­tim, yar­gı, eko­no­mi...
Ak­lı­nı­za ne ge­lir­se ta­ma­men çök­müş du­rum­da!
Hep bir “biz en iyi­si­ni bi­li­riz, siz­den öğ­re­ne­cek de­ği­li­z” yak­la­şı­mıy­la her ko­nu­yu Mec­li­s’­in ira­de­si­ni yok sa­ya­rak ken­di baş­la­rı­na yö­net­ti­ler.
“A­man du­run, yap­ma­yın, bi­raz da­ha dü­şü­ne­lim, diya­log­la iler­le­ye­li­m” fi­lan de­me­ye ça­lı­şan her­ke­si, mu­ha­le­fet ve­ki­lin­den aka­de­mis­ye­ni­ne, si­vil top­lum li­der­le­rin­den ga­ze­te­ci­le­re ha­ka­ret ede­rek, hap­se ata­rak sus­tur­du­lar.
Buy­run.
Gel­di­ği­miz nok­ta bu; yo­lun so­nu. Mem­nun mu­su­nuz ya­rat­tı­ğı­nız bu kor­kunç ik­lim­den ?
İşin fe­na­sı hâ­lâ hiç umur­la­rın­da de­ğil, mem­le­ke­te, bu ül­ke­de­ki kar­deş­lik ik­li­mi­ne, Tür­ki­ye­’nin onu­ru­na hay­si­ye­ti­ne aç­tık­la­rı bü­yük ya­ra­la­rı gör­mü­yor­lar.
En ufak bir ne­da­met, bir vic­dan his­set­mi­yor­lar.
“Ar­ka­daş, yan­lış yap­tık, gü­ze­lim ül­ke ce­hen­ne­me dön­dü, bir du­ra­lım ar­tı­k” de­mi­yor­lar. Ay­nı höy­kü­ren hal­le­ri, ki­fa­yet­siz muh­te­ris na­ra­la­rıy­la hâ­lâ “biz yap­tık ol­du, ay­nen de de­vam ede­ce­ği­z” me­saj­la­rı ve­ri­yor­lar.
Umut­suz­lu­ğum bun­dan.
Bu ka­fa, bu ül­ke­ye da­ha bü­yük be­la­lar ge­ti­re­cek. Mu­ha­le­fe­tin ha­li ise iç­ler acı­sı.
AK­P’­yi an­cak AKP kur­ta­ra­bi­lir di­ye on­lar­ca ya­zı yaz­dım, yi­ne de ay­nı fi­kir­de­yim.
Ama bu an­dan son­ra Tür­ki­ye na­sıl kur­tu­la­cak, iş­te onu bil­mi­yo­rum.

3

Ülke ikiye bölündü


Acı­da da, yas­ta da, ölüm­de de be­ra­ber de­ği­liz ar­tık. Öz­can Yük­se­k’­in pay­laş­tı­ğı bu fo­toğ­raf her şe­yi an­la­tı­yor.

Cemile Bayraktar neden işten atıldı?


Hayatımda tek bir yazısını okumuş değilim, ne yalan söyleyeyim adını bile Cemil Barlas’la girdiği polemik sayesinde duydum.
Cemile, Yeni Şafak Gazetesi ve Aktüel Dergisi’nde yazıyormuş.
Cemil Barlas ise biliyorsunuz, Barlas çiftinin tek oğlu. Nasıl olduysa bu iktidar döneminde “meğerse büyük bir akıl ve çok yetenekli bir gazeteci” olduğu anlaşıldı !
Pelikan Dosyası’nı yazan ve sosyal medyada yayan ekibin içinde olduğu biliniyor.
Cemile Bayraktar’la Twitter’da yaşadıkları polemik sırasında çok iğrenç imalarda bulundu. “Sen aslansız kalmışsın Cemile, git kendine bir aslan bul” gibi cümleler... İğrenç. Zavallı.
Cemile, bu polemikten sonra Aktüel’den atılmış.
Nasıl oluyor da hakareti eden Cemil Barlas’ken, işten atılan Cemile Bayraktar oluyor? Biri bana anlatabilir mi rica etsem?

BAK KIZIM


Bazen savaşı kazanman için yenilmen gerekir.