1

Dile kolay, 400 milyon dolarlık bir boşanmadan bahsediyoruz. Dünyanın en ünlü iki ismi boşanıyor.
Angelina Jolie ve Brad Pitt’in 12 yıl süren ilişki ve evlilikleri, Jolie’nin boşanmak için dava açmasıyla sonlanacakmış gibi görünüyor.
E tabii, dünyanın bu yanında çirkin bir siyaset gündemine sahip bir ülkede, hayatlarımızdan çıkıp başka hayatlara konuk olmak için güzel bir fırsat Brad Pitt ve Angelina Jolie dedikodusu yapmak.
Bu tarz tatsızlıklar dünyanın en meşhur, en güzel insanlarının da ilişkilerinin biz ölümlülerden farksız olduğunun kanıtı gibi oluyor. İyi geliyor bünyeye.
Yani Brad Pitt’le bile evli olsan fark etmiyor, kafan atınca basıyorsun boşanmayı demek.
Allah var, Angelina çok aklına buyruk ve kendine güvenen bir kadın. Hele de işin içine karışmış Marion Cotillard dedikoduları yok mu?

5

Gıybetin lezzeti daha da artıyor!
Ay, bir de Jennifer Aniston var...
New York Post gazetesi önceki akşam baskısında kapağa “Brangelina 2004-2016” yazıp kahkahalarla gülen bir Jennifer Aniston fotoğrafı basmış. Gerçi süper espri ama ne alakası var yahu? Bu insanlar Jennifer’ın ardından birkaç ay birlikte olup boşanmış değiller ki. Çağımız normlarında, üstelik ikisinin de dev şöhretiyle toksik etkilere açık olan ilişkilerini iyi bile götürmüşler.
Üstelik Jennifer Aniston da hayatına yön vermeyi zor da olsa başarmış bu zamanda.
Yani aslında Hollywood normlarında efendi efendi yaşanmış ve tükenmiş bir evlilik var. Artık şimdi insan türünün bu iki en güzel örneğini kimlerin kapacağı haberlerini kollayacağız. Çekirdek çiterek tabii ki :)

Asgari tutar değişikliği şart

Birkaç yıl önce ekonominin keyfi yerindeyken, insanların tüm mali düzenine müdahale anlamına gelen kredi kartı sınırlamaları konulmuştu. Limitler düşürülmüş, asgari ödeme tutarları hayli zorlayıcı seviyelere çekilmişti. Asgariyi öde, peynir al, benzin al, ekmek al üçlüsüyle hayatını idame edenler için daha da zorlaşmıştı hayat. Kendimden biliyorum, evet daha da zorlaşmıştı. Ve bu daha çok asgari tutar ödeme, benim kredi kartı borçlarımı bitirmem değil aksine daha çok zorlanarak hayatımı idame ettirmeme yol açmıştı. Şimdi öğrendim ki artık kredi kartı limitleri yükseltilmiş. Ve artık ev kredilerinde yüzde 80’e kadar borçlanılabilecekmiş. Haberin devamını okudum heyecanla. I-ıh, kredi kartı asgari ödeme tutarında düzeltme yapılmamış. Tıkanmış borcu 72 aya kadar yapılandırmak da hiç akıllıca görünmüyor. Çünkü bir kez daha faiz yeniyor. Yani kazandığı kadarı her ay borca giden insanlar için sevindirici herhangi bir gelişme yok. Boş yere heyecanlanmayın derim. Hükümet bize gerçekten nefes aldırmak istiyorsa, kredi kartı asgari tutar oranını aşağı çekmeli. Bu birkaç ay da olsa maaşımıza zam yapılmış etkisi yaratır!

Dizilerden umudunuz var mı?

Sezon yavaştan açılıyor. Dün iki dizi hakkında yazmıştım. Eminim sizler de birçok farklı dizi izliyorsunuz. Kuzum sıkılmadınız mı aynı karakterler, aynı mekanlar, aynı otomobiller, aynı evler ve aynı hikayeleri izlemekten?
Gerçekten, eskisi kadar zevk alıyor musunuz?
Bu konudaki fikirlerinizi çok merak ediyorum. Yazarsanız buradan paylaşmak da isterim. Çünkü biliyorum her izleyici aslında iyi bir televizyon eleştirmeni.