43

2 Ağustos salı günü tanıtılacak olan Samsung’un yeni nesil “Note” serisi telefonun fotoğrafları internette geziyor

Her yeni ürün lansmanında artık daha da çığırından çıkıyor işler.
Öncesinde müthiş karanlık olurdu. Lansmanı ya yerinde ya da canlı yayında bilgisayar başında izleyip heyecanlanırdık.
Bu da beklentimizi yükseltip ürünün özellikleri açıklanırken çoğuna saçma da gelse biz teknolojik ürün sevenler için özel bir keyif olurdu. Ama sızıntılar başladı ürün lansmanları öncesi.
Şimdi de artık sızıntı yerine sel diyebileceğimiz bilgi akışı var. Sözgelimi 2 Ağustos’ta tanıtılacak olan Samsung’un yeni nesil Note serisi akıllı telefonları ile ilgili internette resmen bilgi nehri var.
Önceki gün bir site, telefonun neredeyse tüm açılardan fotoğraflarını yayınladı.
Tabii bu kadar büyük küresel pazarlama kabiliyetleri olan şirketlerin bu sızıntılara hakim olamaması da biraz ilginç görünüyor.

PAZARLAMA STRATEJİ Mİ?

‘Bu da pazarlama stratejisini bir parçası mı?’ diye düşünmeden duramıyorum.
Ama lansman öncesi ortaya çıkan fotoğraflar ve teknik özellikler tablosuna konsantre olursak kendi adıma çok beğendiğim bir akıllı telefon var ortada.
İlk neslinden 5’inci nesline kadar Note’dan başka akıllı telefon kullanmadım. Note 5 görsel olarak S6 Edge’in biraz gerisinde kalınca ilgim dağıldı.
Ama bu kez -eğer görüntüler gerçekse- nihayet inceliği ve tasarımı Samsung’un en güzel akıllı telefonu S7 Edge’den geri kalmayan ve o çok sevdiğim kalemi de yanında gelen bir Note ile karşı karşıyayız.
Hele üzerine su geçirmezlik özelliği eklenmiş olması gerçekten harika bir haber.
Cihazın sızan diğer donanım bilgileri ise şöyle:
5.7 inç Super AMOLED ekran. 2.3 ghz Octa- Core işlemci (Tabii ülkemize farklı bir işlemci ile gelebilir), 4K video ve optik görüntü sabitleyici, 12 MP arka ve 5 MP ön kamera, kilit sistemine yepyeni bir boyut kazandırmasını (ki Samsung’un yayınladığı mini tanıtım videosu da bunu onaylar nitelikte) beklediğimiz iris tanıma sistemi, gitmesine çok üzüldüğümüz micro SD kart desteği.
Bu cihaz eğer böyle çıkarsa benim dünyamda hit olur. Bakalım 2 Ağustos’ta herhangi bir sürpriz yaşayacak mıyız.

Türkiye’de drone’un geleceği karanlık

Kişisel olarak bir parçası olmaktan büyük heyecan duyduğum mini insansız hava aracı yani drone’ların ülkemizdeki geleceği, darbe yüzünden ne yazık ki bilinmeyen bir şekilde karanlıklaştı. Başarısız darbe girişiminin ardından İstanbul ve Ankara drone uçuşlarına kapalı hale getirildi.
Ama bu işleri kovalayan benim de kayıtlı olduğum Sivil Havacılık otoritesi çok ilginç bir açıklama yaparak yasak olmayan yerlerde de uçuş yapılmamasını “rica” etti. O günden beri öncelikle bu işi profesyonel olarak reklam, sinema, dizi gibi sektörlerde yapan insanların hayatları ciddi anlamda sekteye uğradı. Benim gibi amatör olarak uğraşanların da hobisi elinden alınmış oldu.
Şu anda hâlâ bu bilinmezlik hali devam etmekte. Sanırım tüm dünyada gelişmekte olan bu mesele güvenlik gerekçesiyle bize bir süre daha kapalı olacak. Çünkü yine her zamanki gibi bu işin trafiğini nasıl kontrol ederiz diye kafa patlatmak yerine yasaklayarak meseleyi çözdüklerini düşünüyorlar.