22

“Ekran bazı insanları çok sever” derler. Ama sanırım onları asıl seven ekran değil, biziz.
Televizyon bir er meydanı. Burnunuzun dibine konmuş bir kameraya oynadığınız anda seyirci bunu fark eder.
Ama eğer egonuzu iyi-kötü bastırıp kendiniz olmayı başarabilirseniz, işte o zaman Türkiye’nin sevdiği az sayıdaki ekran kahramanından biri olursunuz.
Oya Aydoğan bizlere veda ettiği güne kadar sevdiğimiz, samimiyetiyle kalbimizi çalan bir ekran yüzüydü.
Sanki ailenin en neşeli, çatlak, dobra ve sevilen teyzesiydi.
Allah da kendisine çok çektirmeden yanına aldı.
Ama bu cumartesi Oya Aydoğan’la son bir randevumuz var ekranda.
Oya Abla ölümünden önce kendi programı dışında son görüntüsünü Med Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği ‘O Bana Çok Benzer’ adlı programa vermiş.
Bu eminim önce ailesi, sonra da hayranları ve sevenleri için çok güzel bir anı olmuş.
Program, ünlülerin sıradan işlere girip, işyerlerine gelen müşteriler onları tanıdığında da, “O bana çok benzer” deyip kamera şakası yaptığı ithal bir format.
İlk bölümde Deniz Akkaya market kasiyeri, Tuğba Ekinci garson, Serdar Ortaç bir kozmetik mağazasında promosyon görevlisi, Kuşum Aydın ise gelinlik tasarımcısı rolünde.
Ama tabii ki programın en ilginç bölümü Oya Aydoğan’ın fırında Ayla adında bir kadın olarak tezgahtarlık yaptığı bölüm. Görüntüler 11 Nisan 2016 tarihinde çekilmiş.
Ölümünün üzerinden onca zaman geçmesine karşın tüm pozitif enerjisi, hayatımızı renklendiren varlığıyla ekranda keyifli performansını izlemek gerçekten gözlerimi dolduran bir deneyim oldu benim için,
Oya Abla her zamanki gibi müthiş yüksek ekran ışığı ve o Allah vergisi tatlılığıyla kısa bir süre de olsa yeniden hepimizin hayatına giriyor. Programda yer aldığı bölümdeki performansı bir yana, çekim sonrası anlattıklarıyla bir kez daha burnumun direğini sızlattı. Kurduğu cümleler bir kez daha onu neden sevdiğimizi bize hatırlatacak: “Hepimiz insanız, birimiz şöhretli, birimiz fakir. Dünya iyilerin yüzü suyu hürmetine dönüyor. Böyle insanları gördüm mutlu oldum.”
Programın yapımcısı Armağan Çağlayan bu görüntüleri yayınlayıp yayınlamamak konusunda çok düşünmüş. Ama Aydoğan’ın oğlu Gurur Aydoğan’ın izniyle yayınlanacak görüntüler.
Dün özel bir basın gösteriminde izlediğimiz program gerçekten eğlenceli. “Ben ona çok benzerim” diyen ünlü kimselerin kendilerini küçümser halleri hayli neşeli.
‘O Bana Çok Benzer’, 16 Temmuz 2016 Cumartesi Show TV’de yayınlanacak. Ve Oya Aydoğan izleyicileriyle son kez buluşacak… Allah rahmet eylesin.

21

Havalimanının havası çok ağır


Atatürk Havalimanı’ndaki patlamadan sonra ilk kez kullandım önceki gün havalimanını.
Sabah, erken bir uçuştu.
Ama ana kapıdan itibaren o ağır tedirginlik havası kendini hissettiriyordu.
Bu hiç tanık olmadığım bir durumdu.
Kapıdaki görevliden hosteslere herkesin kolu kanadı kırılmış.
Herkes tedirgin. Bir çanta yere gürültüyle düşse, biri sesini yükseltse herkes geriliyor.
“Olay bitti, geçti” diyerek hemen halının üstünü örtmek işine geliyor birilerinin ama orada çalışanların çok ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyacı var.
Keşke politikacılar, “Güvenlik zaafı yoktu” dedikleri hamasi demeçler vermek yerine çalışanların olay sonrası rehabilitasyonu için bütçe ayırsa, gerçekten onları rahatlatacak önemler için kafa yorsa…
Arkadaşlarının kanlarını sabaha kadar viledayla temizlenip sabah işbaşı yapan kahramanlar bu kadarını hak ediyorlar!