Son yılların en baskılı ve istekli Fenerbahçe’sini izledik. Maçın ilk yarısında Beşiktaş’ı öyle bir baskı altına aldılar ki, siyah-beyazlılar resmen abandone oldu. Savunmada, orta sahada ve hücum hattında üstünlüğü ele alarak rakip kaleye çok etkili gittiler ve akabinde net pozisyon buldular. Fenerbahçeli futbolcular telaşlı olmasalardı, ilk yarıda farklı bir skor ortaya çıkabilirdi.

Sağda Volkan Şen, solda Caner müthiş oynadılar. Hem hücumda hem de savunmada takımlarına önemli katkı sağladılar. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır daha önce Nani’ye ve Alves’e gösterdiği kırmızı kartlardaki hareketi yapan Beck’i oyundan ihraç etmiş olsaydı zaten maç kopacaktı. Bu sezon izlediğim en mücadeleden yoksun Beşiktaş sahada vardı. Özellikle ilk yarıda sanki bir 3.Lig takımı havasındaydılar. Şenol Güneş bunu görerek oyuna Gökhan Töre’yi aldı ve doğru bir hamle yaptı. Olcay’daki bu düşüş sürerken onu oynatma çabasını da anlayamıyorum. Birkaç haftadır Olcay’daki düşüş ortada ama ısrarla onunla başlıyor.

Anlayamadığım bir başka şey de, karşılaşmanın ilk yarısında siyah-beyazlıların bacaklarının titremesiydi. Bu Beşiktaş’a yakışan bir görüntü değil. Kanatlarda Quaresma ve İsmail durunca, hücum oyuncuları da bekledikleri topları bulamadılar. Yani sonucuna baktığımızda hak eden taraf net bir şekilde Fenerbahçe’ydi.

Pereira’nın Alper’le başlaması cesur ve doğru bir karardı. Takımın hızlı hücuma çıkmasında önemli katkı yaptı. Van Persie gol atamadı orta sahayla uyum halindeydi ve çok hareketliydi.

HAKEM

Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır ve ekibine gelince... Eğer gerçekten oyun kurallarını uygulamış olsalardı; Volkan, Caner ve Beck sahada kalamazdı. Bu üç oyuncuya da çok büyük müsamaha gösterdi. Ama bizim hakemlerimiz havanın durumuna göre Avrupa’da başka, İstanbul’da başka, Sivas’ta başka yönettikleri için sorun yok.

MAÇIN ADAMI
Volkan Şen. Muhteşem bir gol attı. Attığı golün yanında hücumdaki üretkenliğiyle Beşiktaş defansının başını döndürdü. Savunmada da müthiş istekliydi.