Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına rakibini o kadar çok küçümseyerek çıkmış ki, ne kadar hücumcu varsa sahadaydı. Hami Mandıralı hoca sen karşındakinin şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe olduğunu unutup böyle bir hataya düşersen sonuç da böyle olur. Ben Trabzonspor’un daha önceki hiçbir karşılaşmada böyle aciz oynadığını görmedim. Hocanın bu hatasına rağmen bordo-mavililer daha iyi bir mücadele ortaya koymalıydı. Rakip kalede elle tutulur, gözle görülür bir tek pozisyon bulamadılar. Sadece Hasan Ali Kaldırım’ın eli ile oynadığı topa penaltı kararı verilebilirdi, bu pozisyonu da Hakem Bülent Yıldırım atladı. O penaltıyı verse ve gol olsa sonuç değişir miydi, bence o da çok zordu.
F.BAHÇE KAYBETMEZ
Beşiktaş’ın önceki günkü puan kaybından sonra Fenerbahçe’nin havaya girdiği çok açık ortada. Sarı-lacivertlilerin kalan maçlarında puan kaybedeceğine inanmıyorum. Hem kazanıp hem iyi oynadılar. Kupa maçında Konya gibi bir deplasmanda üç golle galip ayrıldıktan sonra hemen arkasından böyle zor bir ortamdan dört golle kazanarak ayrılmak kolay değil. Trabzon’da ne hocaya ne yönetime güven kalmamış. Onların da önümüzdeki yılın planını şimdiden yapmaları gerekir. Bu kadar emeğe rağmen sonuç kocaman bir sıfır.
YAZIKLAR OLSUN
Hami Mandıralı Trabzon’un en iyi futbolcusu konumundaki kaleci Esteban yerine bu maçta Onur’la başlayarak büyük hata yaptı. Sen oyuncularına adil davranmazsan, bu sonuç da kaçınılmaz olur. Hem Esteban’ı hem de Onur’u kaybettin. En büyük eleştirimiz de Trabzonsporlu taraftarlara. Kendi takımlarını protesto edebilirler ama maçın son anlarında yaptıkları kabul edilemez. Seyircinin çizgi hakemini dövmesi ise tam bir skandal. Ya elinde bıçak olsa ve hakemi bıçaklasa bunun hesabını kim verebilirdi? Adamların oradan atlayıp girecekleri belliyken, güvenlik güçleri ne yapıyor? Bu görüntülerle bir kez daha dünyaya rezil olduk. Yazık hem de çok yazık!