Yorgunluk halsizlik eklem ağrıları hissediyorsanız, sık hasta oluyorsanız, göbek ve bel çevrenizdeki yağlanmadan şikayetçiyseniz vücudunuzda C vitamini eksikliği olabilir...

41

Bikini sezonunun yaklaşmasıyla birlikte herkeste bir kilo verme çabası başladı... Eğer diyet yapıyor ve bundan da önemlisi bu diyeti sporla destekliyorsanız yağ yakımınızı artırmak ve metabolizmanızı hızlandırmanız için C vitamini almanızı tavsiye ederim.  C vitamini yağları yakıta çevirmeyi sağlayan carnitin üretimi için de büyük rol oynar. Birçok sebze ve meyvede bulunan ve antioksidan özelliği olan C vitamini vücutta kemik, eklem ve damar sağlığı için çok önemlidir. C vitamini domates, portakal, maydanoz, asma yaprağı, kivi, yaban mersini, çilek, yeşil biber, lahana ve ıspanakta bulunur. C vitamini ısı ve ışığa hassas bir vitamindir. Bu nedenle eğer C vitaminini sebze ve meyvelerden alıyorsanız bunları bekletmeden, hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekir.

35

Ilık limonlu suyun FAYDALARI

Detoks programlarımda limonlu ılık suya sık sık yer veririm. Limonun içerisinde potasyum, kalsiyum ve magnezyum bulunur. Eklem ve kas ağrısı çekenler için yararlıdır. Bağırsakları ve karaciğeri temizler, vücuttan ödem ve toksinleri atar. Metabolizmayı hızlandırır, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, içindeki lifler sayesinde mideye tokluk hissi verir. Antioksidandır, kanı ve damarları temizler, tansiyonu düşürür.

36

Açlık otu çayı BAĞIRSAK DOSTU

Açlık otu çayı detoks, diyet yaparken sık sık kullandırdığım bir çaydır. Bu çay bağırsakların boşaltılmasını sağlar, kabızlık problemi olanlara iyi gelir, sindirimi kolaylaştırır, midedeki gazı alır, metabolizmayı hızlandırır, tansiyonu dengede tutar, kilo vermeye çok güzel destek olur. Tüm aktarlarda bulabileceğiniz bu çayı özellikle diyete/detoksa başladığınız ilk 2 gün ve bağırsak hareketlerinin ağırlaşmaya başladığı günlerde kullanabilirsiniz.

37

ÖDEM ATICI ÇORBA


MALZEMELER:
- 1 orta boy tatlı patates (normal patates olmasın)
- 1 yeşil elma
- 1 ince dilim zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi.

40

HAZIRLANIŞI:
- Elma ve patatesi ufak ufak doğrayın.
- Tencereye 1-1.5 bardak su ekleyerek kapağını kapatarak pişirin.
- Bir kenarda biraz soğutup blendırdan geçirin.
- İçine zencefili doğrayarak ya da rendeleyerek ekleyin.
- Arkasından elma sirkesi ve tarçını da ekleyin.

NOT: Soğuk olarak da tüketebilirsiniz.