Yaz mevsimi yaklaşırken herkes fit görünme telaşına düştü. Önemli olan ise sağlıklı kilo verebilmek.



Fazla kilolarınızdan kurtulmak için titreşim cihazıyla egzersiz yapmayı mı
düşünüyorsunuz? Yoksa şu sıralar diyet mönülerinde pek moda olan kinoayı denemek mi? Zayıflama konusunda en çok yöneltilen soruları cevapladık. İşte yanıtlar…



Titreşim cihazlarıyla yapılan egzersizler klasik egzersiz kadar etkili mi?
Titreşim cihazlarıyla yapılan egzersizler, özellikle zamanı kısıtlı insanlara ilaç gibi gelen ve pazarlaması bu insanları hedef alarak yapılan egzersiz türleridir. “20 dakika uygula, tüm kas grupların çalışsın. Normal egzersizle 90 dakikada çalıştıracağın kaslarını çalıştır, zayıfla ve incel” denerek pazarlanır. Bu tarz aletlerle, bir yandan kasların istemsiz olarak titreşimlerle çalışması sağlanırken diğer yandan zıt kasların rahatlaması sağlanır. Fitness, kardiyo, özellikle de interval kardiyo eklenmediği takdirde, bu tarz titreşim platformlarında yapılan egzersizlerin kas gelişimine, yağ oranının azalmasına ve zayıflamaya etkisi yoktur. Özellikle bel fıtığı ve kalp yetmezliği olanların, kemik yoğunluğu çeşitli nedenlerden ötürü azalmış olanların, hamilelerin, kalça ve diz protezi olanların titreşim cihazlarıyla egzersiz yapmaması doğru olur.



Kilo vermek için öğünlerde mutlaka kinoa bulundurulmalı mıdır?
Son zamanlarda kinoa diyet mönülerinin vazgeçilmez gıdalarından biri haline gelmiştir. Fakat protein değeri yüksek olan kinoanın kalorisi de fazladır. O nedenle diyet yaparken restoranlarda kinoalı yemekleri ısmarlarken bir kere daha düşünmenizde yarar var. Kinoa glutensizdir ve lif oranı da yüksek olduğundan ani acıkmalarınıza engel olur fakat ölçülü tüketmeniz gerekmektedir.



Diyet sırasında kan şekerinin düşmesi normal mi?
Evet normaldir fakat tehlikeli değildir çünkü kaslarınızda ve karaciğerinizde size uzun zaman yeterli olacak halde glikojen adı verilen depolanmış şeker bulunmaktadır. Sadece şeker metabolizması bozulmuş olan tip 1 diyabet hastalarının aç kalmaması gerekmektedir.



Doğal bir ilaç: Pancar


1) Kanı ve karaciğeri temizler.
2) Tansiyonu düşürür.
3) Vücuda enerji verir.
4) Bağışıklığı güçlendirir.
5) Kansızlık problemi
olanlara iyi gelir.
6) Lif oranı yüksektir.
7) B vitamini eksikliği olanların sık sık tüketmeleri faydalıdır.


Pancarlı detoks içeceği


Malzelemer
- 2 adet salatalık
- 1/4 demet semizotu
- 2 adet havuç
- 20 dal maydanoz
- 1 adet orta boy kırmızı pancar
- 1 yemek kaşığı tane keten tohumu
Yapılışı
Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağına atıp suyunu çıkarın ve içine son olarak keten tohumu ekleyin.



Önemli not: Bu içeceği özellikle ödem problemi olanlar sabah aç karnına içmelidir.

YARIN SÖZCÜ CUMARTESİ’de:
Tatlı bağımlılığından kurtulmanın kolay yolları