Pilates birçok açıdan sağlığımıza katkıda bulunan fiziksel bir fitness türüdür… Doğru yapıldığı takdirde duruş bozukluğunu düzelterek boyunuzun uzun görünmesini sağlar kasları güçlendirir ve vücuttaki gerginliği azaltır…



1900’lü yılların başında Joseph Pilates tarafından geliştirilmiş olan pilates ile; bedenin denge fonksiyonunun artırılması, temel kas sisteminin çalıştırılarak güçlendirilmesi ve omurganın desteklenmesi amaçlanmaktadır… İşte pilates yapmanız için 8 önemli neden…



1- Pilates sayesinde konsantrasyonunuz artacaktır, bu da daha az stresli bir yaşam şekli demektir…

2- Nefes ve konsantrasyon pilatesin en önemli 2 özelliğidir. Bu sayede vücutta kan dolaşımı ve enerji artar, fiziksel ve ruhsal gerginlik azalır.

3- Pilates öncelikle omurga etrafındaki kaslar olmak üzere tüm kasları güçlendirir. Hem tedavi edici hem de kasları koruyucu işlevi vardır.

4- Pilates hareketleri sayesinde kaslar güçlenirken vücudunuzun esnekliği,  dengesi ve koordinasyonu da artar.



5- Günlük yaşamda taşınan ağır çantalar, uzun süre oturarak çalışmalar, yaralanmalar, ani kilo alıp vermeler gibi nedenlerden dolayı çoğu insanda duruş bozuklukları oluşur. Düzenli yapılan pilates sayesinde  duruş (postür) bozuklukları düzelir, ağrılar geçer.

6- Özellikle doğum yapmış kadınların, ani kilo vermiş ve vücudu sarkmış hem erkek hem de kadınların vücutlarının sıkılaşmasını, daralmasını sağlar.

7- Sadece pilates yaparak kilo vermek mümkün değildir. Bunu doğru ve dengeli beslenme ve kardiyovasküler bir egzersiz türüyle  birleştirmeniz gerekir.

8- Spor salonunda yapılan egzersizlerle kuvvetli kaslarınızı daha çok kuvvetlendirebilir ama zayıf kasları çalıştıramazsınız. Pilates hareketleri sayesinde zayıf kaslarınız daha da güçlenecek, güçlü kaslar yoğunluğunu kaybetmeyecektir. Pilatesten sonuç almanız belki diğer egzersiz türlerine göre daha fazla zaman alabilir ama bu elde edilen sonuç çok daha iyi ve kalıcı olur.

DiKKAT!


Pilatesin yanlış uygulanmasının kas rahatsızlıklarına, kemik kırıklarına
ve çıkıklarına neden olabileceği göz ardı edilmemeli ve mutlaka uzman eğitmenler eşliğinde yapılmalıdır.


ZAYIFLATAN ÇAY MATCHA ÇAYI (Japon yeşil çayı)


Türkiye’de yeni yeni raflarda yerini almaya başlayan Matcha çayını alışveriş listenize mutlaka ekleyin. Rengi koyu yeşil ve tadı hafif çimen veya yosun tadına benzer. Bin yıldan beri Japon budistlerin meditasyon öncesi konsantrasyonu artırmak ve bedeni arıtmak için içtikleri bir çaydır. İçinde elbette kafein bulundurmaktadır fakat size saf enerji veren bir çaydır yine de hamilelerin içmesini önermem.
Matcha çayının antioksidan özelliği en güçlü antioksidanların neredeyse 150 katıdır. Bunun dışında içerdiği demir, kalsiyum, kalyum ve karotin miktarı çok yüksektir. Kan şekerini düzenler, kolesterolü düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Yağ yakımına destek olan, vücuttaki toksinleri atan bu çay ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Yeşil çaydan tam 10 kat daha etkili bir çaydır. Güvendiğiniz aktarlardan alabilirsiniz.


MATCHA ÇAYLI YAĞ YAKAN iÇECEK


Malzemeler:

- ½ demet maydanoz
- 1 orta boy salatalık
- 1 küçük limon
- 1 çay kaşığı chia tohumu
- 1 çay kaşığı matcha çayı
- 1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
- ½ bardak maden suyu
- ½ bardak su


Neden Siyez bulguru?


Çünkü Siyez bulguru genetiği değişmemiş bir tahıldır, lifli yapısından dolayı sindirimi kolaydır. Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir, içinde B vitaminleri bulunur. Kolestrolü dengeler, bağırsakları temizler ve çalıştırır. Antioksidandır, hücre yapısını korur. Ayrıca anne sütünü artırır.

Tüm malzemeleri blendera atıp karıştırın ve uyumadan önce için.