Bir haftada tam 4 kilo verin…

Bugün uygulayacağınız detoks programıyla bir yandan fazla yağlarınızdan kurtulurken, diğer yandan kaslarınızı arttırıp fit bir görünüme kavuşacaksınız…

Tartıya çıktığınızda ilgilendiğiniz tek konu gördüğünüz rakamın düşmesiyse yapmanız gereken şey çok basit; aç kalırsınız, kuş kadar yersiniz ve böylece tartı üzerindeki rakam düşer ama bu düşüşün nedeni kas kaybıdır. Bu diyeti bıraktığınızda ise verdiğiniz kiloları çok hızlı bir şekilde geri alırsınız. Geriye, vücudunuzda kas kaybından dolayı meydana gelen bir sarkma oluşur. Bu kaybı telafi etmek de çok zordur. Dolayısıyla kilo verirken yapılması gereken en doğru şey kasları koruyup sadece yağ yakmaktır…

Uyanınca
- 1 fincan ebegümeci çayı

19

Kahvaltıdan önce
- 45 dakika postacı yürüyüşü yapın ve yürüyüş boyunca 0.5 lt su için.

15

Kahvaltı
- Yulaflı meyve
Malzemeler 
- 6 kaşık yulaf
- 6 adet dilimlenmiş çilek
- 1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
- 2 adet kuru erik
- 2 adet ceviz
- 1 bardak laktozsuz süt
- 1 çay kaşığı zerdaçal
- Hepsini karıştırın ve doyurucu bir kahvaltı yapın.

28

Birinci ara öğün
- 1 adet kivi
- 1 fincan yeşil çay

23

Öğle yemeği
- Semizotu çorbası
Malzemeler
- Yarım demet semizotu
- 10 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı siyez bulguru ya da kuskus
- 2 adet arpacık soğan
- Yarım yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı tane keten tohumu
Hazırlanışı: Semizotunu yıkayıp hafifçe haşlayın. Bir tencereye sızma zeytinyağını koyup doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. İçine önceden haşlanmış siyez bulguru ya da kuskusu ekleyin. Semizotunun içine suyu da ilave edin ve kısık ateşte pişirip blender’a atın. En son doğranmış maydanozu ve keten tohumunu ekleyin.

24

İkinci ara öğün


- 3 adet havuç
- 15 adet tuzsuz fındık
- 1 fincan ebegümeci çayı

25

Akşam yemeğinden önce


- 60 dakika tempolu yürüyüş.

17

Akşam yemeği


- Karabuğdaylı kabak dolma
Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 1 yemek kaşığı karabuğday
- 1 orta boy domatesin rendesi
- 15 dal dereotu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve kimyon
Hazırlanışı: Kabakları iyice yıkayın, kabuklarını şerit halinde kesin. İçlerini kayık şeklinde oyun. Karabuğdayı yıkayıp haşlayıp süzün. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp, kabakların içine yerleştirin. Ardından kabakları yağlı kağıt üzerinde fırına atın.

22

Uyumadan önce
- 1 bardak ılık limonlu su için.

14

Postacı yürüyüşü


Özellikle oturarak çalışan kişilerin en büyük problemlerinden biri olan basen ve simit sorununu ortadan kaldırmak için en etkili kardiyo şekli postacı yürüyüşüdür. Postacı yürüyüşü minik adımlarla hızlı yürümektir. Bu yürüyüşün ilk beş dakikasında normal tempoda yürüyün. Daha sonra adımlarınızı küçültüp hızınızı arttırın. Aynı anda kollarınızı dirsekten büküp 90 derecelik açıya getirin ve üst gövdenizi hafifçe sağa sola doğru döndürerek yürüyün. Bu dönüşler özellikle sırt ve bel çevresinin sıkılaşmasını da sağlayacaktır. Ayrıca bacaklar ve kalça bölgesinde de bu yürüyüşün etkisi daha ilk denemede hissedilecektir.

20

Semizotunun yararları


Semizotu özellikle kabızlık problemi yaşayanlar için ideal bir sebzedir. Omega 3 bakımından zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir, vitamin içeriği zengindir, antioksidandır ve kansızlık problemi olanlara iyi gelir.

27

Gün boyu içilecekler


3-3.5 litre su, iki fincan yeşil çay, bir fincan rezene çayı, iki fincan sade Türk kahvesi veya filtre kahve, iki fincan ebegümeci çayı, bir fincan yeşil çay.

Çok önemli: Kan şekerinin düşmesi ve baş ağrısını engellemek için tüketilmesi gereken içecekler:
- Bir litre suya üç adet dilimlenmiş taze zencefil, dallarıyla birlikte maydanoz, taze nane, limon dilimleri, yarım yeşil elma koyun. Hazırladığınız bu suyu bir şişeye koyup kapağını kapatın.
- Bir litre suya 4 adet çubuk tarçın ekleyip şişenin kapağını kapatın.
Bu içecekleri özellikle öğleden sonra tüketin.

13

Çarşamba günü için malzeme listesi

- Açlık otu çayı - 10 kaşık yağsız yoğurt - 1 dilim ananas - 8 adet çiğ badem - Isırgan otu çayı - 10 adet çilek - 1 adet limon - Toz tarçın - 2 adet ceviz - 1 su bardağı mercimek - Toz zerdaçal - Kırmızı pul biber - 3 adet sivri biber - Sızma zeytinyağı - 2 adet salatalık - 1 adet havuç - 200 gram hindi kıyması - 1 yemek kaşığı karabuğday unu - Maydanoz, dereotu, taze zencefil ve çubuk tarçın.

31

YARIN: Göbek yağlarınızdan kurtulun