Sevgili okuyucularım,
TV dünyasında geçtiğimiz hafta Star TV’de salı akşamları yayınlanan ‘Anne’ dizisinin fırtınası esti. Cansu Dere’nin başrolünde oynadığı dizi tüm katagorilerde ATV’de aynı gün yayınlanan ve uzun süredir değişmez birinci olarak bilinen ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı geçerek, zirveye yerleşti. Dizinin konusu o kadar etkili ki resmen herkese izlettiriyor. Zaten ben dizinin ilk fragmanlarını görünce bu dizinin zirveye oynayacağını köşemde yazmıştım. Şimdi perşembe akşamı Star TV ekranında yeni başlayan “Cesur ve Güzel’e dönelim. Dizi yayına girmeden çok konuşuldu. Kıvanç Tatlıtuğ herhalde bu ülkenin gelmiş geçmiş en yakışıklı jönü hakikaten. Tuba Büyüküstün ile bu dizide mükemmel bir ikili oldular. ‘Cesur ve Güzel’ birkaç hafta evvel Kanal D ekranında yayına giren ve sevilen evli çift Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in başrolünü paylaştığı ‘Vatanım Sensin’ adlı diziye az bir reyting farkı ile geçilerek ikinciliğe oturdu. Ben ikinci bölümden sonra ‘Cesur ve Güzel’in çok daha
yüksek reytinglere ulaşacağını düşünüyorum.
İlk bölümden bunu gördüğümü ifade edebilirim. Bayanların nefesini tutarak izleyeceği bir dizi olduğunu da söyliyebiliriz.

* * *

Şimdi rotamızı TV dünyasında sezonun başlangıcı ve en önemli aylarından bilinen kasım ayının kanallar arası reyting raporlarına çeviriyoruz. Kasım’ın ikinci haftasında Star TV tüm katagorilerde birinciliğini sürdürüyor. Bu yıl yeni sezonda başlattığı tüm dizileri zirvede. ‘Anne’, ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ birincilikle ve müthiş başlarken ‘Cesur ve Güzel’ dizisi de ikinciliğe oturdu. ‘Kara Sevda’ ise çarşamba günleri ‘Diriliş Ertuğrul’un en yakın takipçisi ikinci olarak yoluna devam ediyor. ‘Kiralık Aşk’ ise cuma günleri (ab) gurubunda iyi performansını sürdürüyor. ‘Yüksek Sosyete’ ise yeni günü olan cumartesi akşamını bir hayli benimsiyerek başarı elde ediyor. Star TV çok büyük bir performans ile kanallar arası birinciliğini sürdürüyor. Star’ın en yakın takipçisi ise kuşkusuz ATV sonra da Kanal D ve Show TV... TRT de yayınladığı maçlar ve ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi ile iyi reyting ortalamasını sürdürüyor. Çok düşük share ortalaması ile haber bültenine başlayan Fatih Portakal, 45 dk. gibi kısa bir zaman diliminde rakiplerini yakalayıp geçiyor. Hakikaten büyük bir başarıya böylelikle imza atıyor. Taşıyıcısı olmadan bu dereceleri yapması izleyicisinin adeta şapka çıkarmasıdır. Fatih Portakal’ın haberlerini hazırlayan Fox Haber merkezi genel yayın yönetmeni Doğan Şentürk ve ekibini de tebrik ediyoruz.