Sevgili okuyucularım, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak yazıma başlamak istiyorum. Reyting raporlarına bir bakalım. Anneler hangi dizileri izliyorlar? Ekran başında olan anneler, pazartesi akşamları genel olarak Star TV’de yayınlanan ‘Paramparça’ dizisini izliyorlar. Gençlerin bir bölümü ise ‘Survivor’u ve ATV’de yayınlanan ‘Kırgın Çicekler’i seyrediyorlar. Pazartesi akşamının bu yarışında reklamcıların en çok önem verdiği kategori ABC1-20 Plus’ta ‘Paramparça’, gelir bakımından önemli bir galibiyet alıyor. Çünkü bazen reyting datalarındaki galibiyet yetmez; diziyi izleyen hedef kitlede reklam alma, gelir elde etme konusu da etkin rol alır. ‘Paramparça’ dizisi anlayacağınız hem reytingte hem de gelir reklam konusunda bir hayli avantajlı ve çok iyi gidiyor. Erkan Petekkaya ise annelerin favorisi... Çarşamba akşamları annelerin bir başka çok izlediği dizi ‘Kara Sevda’; yakışıklı oyuncu Burak Özçivit ve Neslihan Atagül’ün performansı ve dizi içindeki duygusal konular ile annelerin tercih ettiği en önemli dizilerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Hafta içinde ise sabah kuşağında muhteşem reytingler alan Müge Anlı, annelerin adeta prensesi. Annelerin aşağı yukarı neredeyse hepsi Müge Anlı’yı izliyor. Anneler her zaman kutsaldır. Bizleri dünyaya getirirken tek düşündükleri çocuklarının sağlığıdır. Hayatın tüm zorluklarına anneler, çocukları için katlanır. Birkaç yıldır Suriye’den göç eden ve yollarda ölümle iç içe olan, çok zor şartlarda çocuklarının hayatını kurtarmaya çalışan o annelere, Allah’tan sabır diliyorum. İşleri gerçekten çok zor. TV dünyasına dönecek olursak cuma akşamları Star TV’de ‘Kiralık Aşk’, Kanal D’de ‘Arka Sokaklar’, TV8’de ‘Survivor’ ve Fox TV’de ‘Karagül’ rekabeti sürüyor. ‘Kiralık Aşk’ dizisinde resmen Barış Arduç fırtınası esiyor. Gençlerin çoğu Barış Arduç’u beğendiklerini ifade ederken; genç kızların başka bir rol modelleri ise dizinin kadın oyuncusu Elçin Sangu... Sıkça reklam filmlerinde kendisini görüyoruz.

Star TV’de cumartesi akşamları başlayan ‘Hanım Köylü’ dizisi dün akşam 3’üncü bölümü ile izleyicisi karşısına çıktı. Dizi zorlu rakipleri karşısında üstünlük sağlayarak kısa bir zamanda zirveye ortak oldu. Geniş oyuncu kadrosu ile en az bir, birkaç yıl bu senaryo izlenir diye düşünüyorum. Oyuncu kadrosunda Yusuf Çim, Gülsim Ali, Mehmet Özgür gibi tanınmış isimler var. Star TV yönetiminin yayına koyduğu ‘Hanım Köylü’ dizisi iyi bir proje. Zaten reyting dataları da bunu açık bir şekilde gösteriyor. Tüm annelerin
Anneler Günü kutlu olsun.