ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede adeta katliam yaşandı. Yetkililerin açıklamasına göre, içinde yaklaşık 50 kişinin bulunduğu kiliseye giren saldırgan ayine katılan sivillere ateş açtı. Saldırıda en az 26 kişi hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında 5 yaşındaki çocukların da bulunduğu öğrenildi.

katliam

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Teksas polisi tarafından yapılan açıklamada saldırganın kimliği 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olarak duyuruldu.

Kelley'nin eski bir hava kuvvetleri subayı olduğu açıklanırken, 2014 yılında eşi ve çocuğuna şiddet uyguladığı gerekçesiyle ordudan atıldığı bilgisi verildi. Saldırganın, katliamı Ruger tipi bir otomatik tüfekle gerçekleştirdiği öğrenildi.

Saldırgan aracının içinde intihar etti.

TEKSAS VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot, 26 kişinin öldüğünü açıkladı. Abbot, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.
kelley

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas'ta bir kiliseye düzenlenen saldırı Japonya ziyareti sırasında öğrendi. Trump, "şu an hissettiğimiz acıyı tarif etmenin imkanı yok" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede yaşanan saldırıda aralarında 3 yaşında çocukların da olduğu en az 26 kişi hayatını kaybetti 20 kişi ise yaralandı. ABD Başkanı Trump, saldırıyı Japonya'nın başkenti Tokyo'da öğrendi. Basın toplantısında konuşan Trump, "Şu anda hissettiğimiz acıyı ve üzüntüyü kelimelere dökmenin bir yolu yok. Amerikalılar güçlü durmalı." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="ABD'den son dakika haberi... Teksas'da kilisede katliam: 26 ölü 24 yaralı" desc="ABD'den son dakika korkunç bir haber geldi. Teksas eyaletine bağlı San Antonio kentindeki kilisede gerçekleşen silahlı saldırıda 27 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı. Saldırıda 2, 4, ve 6 yaşlarında 3 çocuk ve papazın 14 yaşındaki kızı da hayatını kaybetti. Saldırıdan sonra yaralılar hastaneye kaldırılırken, 26 yaşındaki saldırganın da öldürüldüğü ifade edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/resimid_4176548.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/abdden-son-dakika-haberi-teksasda-kiliseye-saldiri-en-az-10-olu-2078212/"]

 

OLAY YERİNE AKIN ETTİLER

Saldırının ardından olay yerine gelen vatandaşlar, katliamın yaşandığı noktada mumlar yakalara hayatını kaybedenleri andı.

anma