Türkiye'yle iyi bir ilişki kurmak istediklerini söyleyen Altmaier, "Bu büyük ve önemli ülkeyle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Türkiye'nin Alman vekilleri askeri üsse almaması kabul edilemez bir davranıştı. Türkiye'deki gelişmeleri yakından izliyoruz ve gerekli durumlarda yaptırım kararı alabiliriz" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Alman Cumhurbaşkanı'ndan sert açıklamalar geldi" desc="Son dönemde ilişkilerin kopma noktasına geldiği Ankara-Berlin hattında bir açıklama da Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'den geldi. Steinmeier, Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı açıkladığı yaptırımları desteklediğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/berlin222.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-alman-cumhurbaskanindan-sert-aciklamalar-geldi-1943019/"]

Bild am Sonntag'da yer alan ve Emnid şirketinin yaptığı ankete göre Almanların büyük çoğunluğu Berlin'in Türkiye'ye yönelik tavrından rahatsız. Fakat bu rahatsızlık Türkiye'ye sert tepki vermekten dolayı değil, aksine Türkiye'ye daha sert davranmadıklarından dolayı ortaya çıkmış. Araştırmaya katılanların %76'sı Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı kendini yeteri kadar savunmadığını düşünürken %12'lik bir kesim bu düşünceye sahip değil.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan önemli açıklamalar" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turu öncesi soruları yanıtladı. Erdoğan, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in açıklamalarına tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/ahl-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-onemli-aciklamalar-24-1942928/"]

Öte yandan anket sonuçlarına göre Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı dikkat çekmiş gibi görünüyor. Zira Emnid'in araştırmasına katılanların %49'u Türkiye'ye tatile gidebileceklerini düşünmezken %44'lük kesim Türkiye'ye tatile gidebileceğini ifade ediyor.