İçinde havai fişek malzemesi ve illegal çeşitli patlayıcılardan oluşan bir karışım ile fünye bulunan patlayıcının, bakanlık postanesinde x-ray’den geçirilirken tespit edildiği belirtildi.

YUNAN VEKİL ADINA…

Bir çalışanın kablo düzeneğini görünce polisi haber ettiği belirtildi. Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble adına gönderilen patlayıcının, patlaması halinde ağır yaralamaya neden olabileceği tespit edilirken, gönderen kişinin Yunan Milletvekili Adonis Spyridon Georgiadis adını yazdığı öğrenildi.
Yunanistan’a yapılan ekonomik yardımları ve kemer sıkma politikalarını kontrol eden Schaeuble, bombalı paket olayını doğruladı.

SIRASIYLA BOŞALTILDI

Dün sabah saat 08.30’da bakanlığın posta merkezine gelen polis, burayı kısa sürede boşalttı. Olay yerine bomba imha ekipleri ve soruşturma için özel polisler geldi. Ayrıca, itfaiye ile ambulanslar hazır tutuldu.

Bombanın bulunduğu saatlerde Bakan Schaeuble’nin bakanlıkta olmadığı, 09.30’da yapılacak kabine toplantısı için başbakanlığa gittiği açıklandı. Bakanlar Kurulu’nda, seçimler öncesi son kez Maliye Bakanlığı’nın bütçesi ele alınıyordu. Bakanlıktaki mesai ise polislerin arasında başladı.

BAKAN GELDİ, İMHA EDİLDİ

Saat 10.00 sıralarında tüm bakanlık çalışanları maille uyarıldı ve binanın büyük kısmı boşaltıltıldı. Başbakanlıktaki toplantısı biten Schaeuble de, yarım saat sonra bakanlıktaki bürosuna döndü. Bombanın bulunduğu yer ile bakanın bürosunun arasında epey mesafe olduğu açıklandı. Bomba gerekli incelemelerden sonra saat 14.00 sıralarında imha edildi.