Akıllı telefon piyasasını dönüştürerek büyük bir başarıya imza atan Apple'ın akıllı telefon serisi iPhone'un en yeni üyesi iPhone X önümüzdeki ay satışa çıkıyor... Kasayı tamamen kaplayan ekran ve yüz tanıma özelliğiyle dikkatleri çeken akıllı telefon hakkında beklenmeyen bir iddia ortaya atıldı.

Ekonomi yayını yapan Bloomberg, Apple'ın yüz tanıma özelliğinin beklenenin aksine daha düşük seviyede olacağını yazdı. Habere göre cihazın ön yüzündeki True Depth kamera üretim sürecini kısaltmak için daha düşük seviyede olacak. Bu iddialar üzerine Apple'ın hisseleri bir miktar düşse de Cupertino merkezli şirket iddiaları çok sert ve net bir biçimde yalanladı.

[old_news_related_template title="Apple iPhone X ile bütün dünyayı şaşırttı! İşte iPhone X özellikleri ve fiyatı..." desc="Apple, bugün yaptığı tanıtımda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın ardından 10. yılına özel iPhone X adını verdiği cihazını tanıttı. Yeni cihazda yer alan 'Face ID' özelliği dikkat çekti. İşte iPhone X 'in merakla beklenen özellikleri ve satış fiyatı... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/x1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/son-dakika-haberi-apple-iphone-x-ile-butun-dunyayi-sasirtti-iste-iphone-x-ozellikleri-ve-fiyati-2008429/"]
Apple'ın açıklamasında, "iPhone X ve Face ID için tüketicilerin heyecanı inanılmaz boyutta ve biz de müşterilerimize 3 Kasım'da bu cihazı vermek için sabırsızlanıyoruz. Face ID sistemi güçlü güvenli bir sistem ve kullanması da çok kolay. Face ID'nin kalitesi ve güvenilirliği değişmedi. Yine Face ID’de telefonu ekrana bakarak başkasının açması çok güç. 1 milyonda 1'lik oranın arkasındayız. Bloomberg'in iddialarının tamane yanlış olduğunu ve Face ID'nin yüz tanıma sistemlerinde yeni bir altın standart olmasını bekliyoruz" ifadesi dikkat çekti.