İtfaiye yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre gece yarısı bastıran şiddetli sağanak yağış dolayısıyla 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmış ama bu rakam güncellendi. Yunanistan Sağlık Bakanlığı en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Yetkililer, yağış nedeniyle birçok kişinin ev ve arabalarında mahsur kaldığını ifade etti. Mandra Belediye Başkanı Yianna Krikouki devlet televizyonu ERT'ye konuştu. Krikouki, "Bu bir felaket. Her şey gitti" ifadesini kullandı.

Önceki gün Yunanistan'da yaşayan bazı kullanıcılar hortum ve fırtına fotoğraflarını paylaşmış ve felaketin yaklaştığını duyurmuştu. Önceki gün Yunanistan'da yaşayan bazı kullanıcılar hortum ve fırtına fotoğraflarını paylaşmış ve felaketin yaklaştığını duyurmuştu.


Atina'nın 27 kilometre batısındaki endüstriyel kasabalar Mandra, Nea Peramos ve Megara'da yaşanan sel felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmaları başlarken yetkililer, "Hayatını kaybedenlerin çoğu yaşlıydı ve cesetleri evlerinde bulundu" derken ani baskınlardan birçok insanın kaçamadığını ifade etti.

yu2

En az 10 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, en az 3 kişinin kayıp olduğu belirtildi. Yetkililer hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerine denizlerde ve sular altında kalmış binalarda ulaştıklarını duyurdu.

yu1

Reuters'a konuşan bölge sakini Marina Kolia, "Duvarlar yıkıldı ve otomobiller sürüklendi. Her şey yok oldu" dedi. Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ise yaşananların ardından bakanlarla acil bir toplantı yaptı.

yua

Atina Savcılığı, yaşanan ölümlerin ardından bir soruşturma açılması talimatını verirken şehir planlamacılarının da mercek altına alınmasını istedi.

yu

Savcılıktan yapılan açıklamada ölümlerde hatalı planlama ve mimari sorunların olup olmadığının incelenmesi yönünde karar verdi.

felaket