Reuters'ın son dakika şeklinde geçtiği haberlere göre IKBY'nin görevini bırakan lideri Mesut Barzani televizyona çıktı. Açıklamalarda bulunan Barzani görev süresini hiçbir şekilde bırakmayacağını söylerken, "Irak artık Kürtlerin haklarına inanmıyor. Irak referandumu kullanarak Kuzey Irak'a saldırmak için zemin hazırladı. Referandum hiçbir zaman silinemez" dedi.

 

IKBY'nin tartışmalı bir şekilde referandum malzemesi haline getirdiği Kerkük'ün Irak yönetimine teslim edilmesi hakkında da, "Hiç savaşmadan burayı teslim edenler çok büyük hainlik yaptı" dedi.

parlamento

IKBY'ye yakın haberleriyle bilinen Rudaw'da yer alan habere göre Barzani, ABD'ye sitemde bulunarak, “ABD buna neden sessiz kaldı?” diye sordu. Barzani, “Maalesef 16 Ekim gecesi bu büyük ihanet gerçekleşti. 16 Ekim gecesi halkımıza zehirli bir hançer sapladılar” dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi AFP: Barzani istifa etti" desc="AFP haber ajansı, Mesut Barzani'nin görevinden istifa ettiğini öne sürdü. IKBY'ye yakın haberleriyle bilinen Rudaw'a dayandırılan Reuters haberinde de Barzani'nin resmen görevi bıraktığı belirtildi. Al Jazeera'da yer alan habere göre Barzani'nin yerine yeğeni ve bölgenin başbakanı Neçirvan Barzani oturacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/barzainn.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-afp-barzani-istifa-etti-2068345/"]
PARLAMENTODA SİLAH SESLERİ
Konuşmasında duygu sömürüsüne de yer veren Barzani, Kürt topluluğun yalnız olduğunu ve kimsenin kendilerine destek vermediğini söylerken, "Biz kan akmasını durdurmak istedik ama Irak güçleri ilerlemeye ve silah kullanmaya devam etti" ifadelerini de kullandı.barzo

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu’nda, Mesud Barzani’nin yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Parlamentosu’na gönderdiği mektupta, yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesini istemişti.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde kritik saatler yaşanırken, bir grup protestocunun  parlamento binasına girmeye çalıştığı öğrenildi. Protesto sırasında parlamentodan silah sesleri geldiği bildirildi. İngiliz basınında yer alan haberler, iddiaları Twitter üzerindeki kullanıcıların yorumlarına ve videolarına aktardı. Yaşananların ardından ki kişinin hayatını kaybettiği öne sürülüyor.