Muhammad ve Afraa Bilan çifti de hayatı değişen göçmenlerden. Muhammad ve Afraa Bilan çifti kızları Naya ve oğulları Nael ile geçen yılın Şubat ayında Kanada'ya yerleşti.

Suriye'nin Şam kentinde yaşarken Muhammed Bilan Suriye hükümetinin hedefe aldığı isimlerdendi. BBC Türkçe'nin haberine göre; Bilan, hükümet tarafından önce gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı.

Ancak rejimin hâlâ peşinde olduklarını öğrendikten sonra Kanada'nın mültecileri kabul etmeye başlamasıyla bu ülkeye gelmeye karar verdiler.  İlk önce Kanada'nın Montreal şehrine geldiler. Ardından Calgary şehrine yerleştiler.

_95933408_mediaitem95933407

Kanada'daki soğuğa alıştıktan sonra burada kurdukları yeni hayata uyum sağladıklarını söyleyen çiftin yeni bebeği ise Perşembe günü dünyaya geldi.

Çift, Kanada Başbakanı'na duydukları minneti göstermek için ise yeni bebeklerine 'Justin Trudeau' ismini verdi.

Böylece Justin Trudeau Adam Bilan, bu hafta yeni ülkesinde ailesinin yeni başladığı hayata gözlerini açtı. BBC'ye konuşan Afraa Bilan, Kanada'nın Suriye'den daha güvenli olduğunu söylüyor.

Afraa Bilan İngilizceyi artık akıcı bir şekilde konuşabiliyor, eşi Muhammad Bilan da bir manav dükkanında çalışıyor.

_95938849_c1d22cb7-1c23-4034-bea9-749c68175928

Afraa Bilan, 'çok iyi bir insan' olduğunu söylediği Justin Trudeau'ya ve bütün Kanadalılara kendilerini ülkeye kabul ettikleri için teşekkür ediyor.

Çift bir gün çocuklarının isim babasıyla tanışmasını istiyor.

40 bin mülteci geldi


Trudeau'nun Başbakan olduğu Kasım 2015'ten bu yılın Ocak ayına kadar ülkeye 40 bin Suriyeli mülteci yerleşti.

Bunlardan 1000 mülteci ise Calgary şehrine geldi.

Şubat ayında Ontario kentinde de bir Suriyeli çift çocuklarına başbakandan esinlenerek Justin adını vermişti.