ABD'den İngiltere'ye dünyanın her yerinde iyilik yapan iyilik buluyor. Bu listedeki 5 insan da dünyanın biraz daha adil olmasını sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapmışlar. İşte başkalarının hayatlarını en güzel anlamda değiştiren 5 kişi:

Bu temizlik şirketi kanser hastası kadınların evini ücretsiz temizliyor


12185558_10153168489365778_7322118365104083989_o
ABD merkezli şirketin kurucusu Debbie Sardone'un bu kararı almasındaki etken, kanser tedavisi için para biriktirmesi gereken ve bu sebeple artık evini temizletmek para ayırmayacağını söyleyen bir kadın müşterisi. Aynı gün Debbie kanserle mücadele eden kadınlardan temizlik ücreti almamaya karar verdi. Debbie bu sayede kadınların evlerini düşünmeden, bütün enerjilerini tedaviye ve kendilerine verdiğini düşünüyor. 2006 yılından beri bu işi yapan şirket toplamda 19.000 kadının evini temizledi ve 5.5 milyon dolarlık bir kârdan da vazgeçmiş oldu.

Ender bir erken yaşlanma hastası olan 12 yaşındaki kız, halterciyle arkadaş oldu


daviddjpg
ABD vatandaşı 12 yaşındaki Lindsay, ender görülen ve vücudun normalden 8-10 kat daha hızlı yaslanmasına neden olan Progeria adında genetik bir hastalığa sahip. David Douglas ise, eski ABD özel kuvvetlerinden bir asker ve artık halter sporuyla uğraşıyor. İnsanların David'e takmış olduğu lakap ise “Canavar”. Peki bu iki insanın yolları nasıl kesişti?

David, Relentless adında hasta çocuklara yardım amaçlı yapılmış bir yarışmaya katıldı. Halter yarışmasında karşılaşan ikili anında çok yakın arkadaş oldular. Artık ikiliyi ayırmak mümkün değil.

[special_article_template title="" desc="Lindsay ilk günden beri benim kardeşim gibi. Kötü zamanlarımda sadece onu düşünerek bile durumum iyileşti. Bu muhteşem bir hediye." who="David Douglas">
daviddouglasjpg

Her hafta kahve getirdiği evsiz adam ona parasını geri ödedi


Daniel ve Joe


Birleşik Kırallık vatandaşı olan Joe Wilson, en sevdiği kafede kahvaltısını yaptıktan sonra, Daniel adında dergi satan bir evsizle muhabbet etti. Havalar soğuk olduğunda Joe, Daniel'a sıcak kahve getirmeyi hiç unutmuyordu. Bir Cumartesi sabahı Joe en sevdiği kafeye tekrardan geldi, her zamanki gibi yemeğini yedi ve ödemek için kasaya gitti. Ancak, kasada ödeme yapmak için bekleyen Joe garsonun söylediği şeye çok şaşırdı. Çünkü garson ona hesabın çoktan ödendiğini söylemişti. Hikayenin aslı ise sonradan ortaya çıktı. Daniel, yakın zamanda kazanmış olduğu 20 sterlin ile her zaman yanında olan Joe'ya teşekkür etmek için onun hesabını ödemişti.

Panik atak hastası adamı bir öğrenci kurtardı


12109282_563698160446156_5791853967351770427_n
Kanada'nın Ontario eyaletinde bir öğrenci olan Gofrey Coutto, her zamanki gibi otobüse binmişti. Ama o gün, her zamankinden farklı bir olay olacağını düşünmüyordu. Robert ismindeki bir adam Godfrey'e doğru yaklaştı ve bir anda onun elini tutup yanına oturdu. Bir anda korkup sinirlenen genç, kısa sürede durumun farkına vardı. Robert sadece yardım istiyordu. Sonradan Robert'ın işitme engelli ve serebral palsi hastası olduğu ortaya çıktı. Sonuna kadar dolu olan otobüs Robert'ı korkutmuştu ve bu yüzden birinin yardımına ihtiyacı vardı. Godfrey kendi durağında inmeyip onun gideceği yere kadar Robert'ın elini tuttu.

Bu kadın terkedilmiş çocuklara sıcak bir ev açıyor


cori-salchert-1024a

ABD vatandaşı olan Cori Salchert, büyük bir hastalığı atlatmış olsa da, hemşire olarak çalışması artık imkansızdı. Buna rağmen, bu kocaman kapli cesur kadın muhteşem bir fikir buldu. Artık ölümcül hastalıkları olan ve aileleri tarafından bu nedenle terk edilen çocuklara bakacaktı. O günden beri Cori ve eşi hayatlarını tamamen bu çocukları kurtarmaya ve onlara bakmaya adadılar.

Daha farklı Başka Şeyler içerikleri için aşağıdaki haberlerimize de bakın: