Fransız polisi, Salı sabahından itibaren eş zamanlı olarak yürüttüğü operasyonlarda, terör saldırısı hazırlığında olduğundan şüphelendiği kişileri göz altına almaya başladı.

Göz altına alınan zanlıların, Fransa'da yeni bir terör saldırısı hazırlığında olduğundan şüphelenen Fransa Emniyet Genel Müdürlüğü ve  anti-terör savcılığı, daha önce açılan terör soruşturması kapsamında operasyon düzenledi.

Dün Paris'in Val de Marne banliyösü, Lyon, Alp-Maritimes ve İsviçre'de düzenlenen 4 paralel operasyona bu sabah da Kuzey Fransa'yı ekledi ve  Caen şehrinde yapılan terör operasyonunda evinden Ben Laden tişörtü çıkan 34 yaşındaki bir kişi de bugün 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Operasyon Paris terörle mücadele polisi tarafından "terör örgütüyle bağlantılı suç işlemek amacıyla şebeke kurmak, internet üzerinden suç işleme amaçlı provokasyon eylemi" gerçekleştirdikleri iddiaları ile açılan soruşturma ışığında yapılıyor.

Operasyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Terörle Mücadele Müdür Yardımcılığı (SDAT) polisleri ve Fransa İç İstihbarat Birimi (DGSI) ve özel terör polisi Raid birlikleri düzenledi.