ABD'nin Teksas eyaletinde yapılan bir araştırma, erkekler için önemli bulgular ortaya koydu. Houston'daki Baylor College'de yapılan ve 1.5 milyon erkekten elde edilen verilerin değerlendirildiği araştırmada Peyronie Hastalığı olarak da bilinen rahatsızlıktan muzdarip olanların kanser riski altında olduğu belirlendi.

Erkeklerin penislerinin kavisli olmasına sebep olan Peyronie Hastalığı ile incelemelerde bulunan araştırmacılar, bu hastalığa yakalananların %40 oranında testis kanseri riski altında olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Bilim insanları açıkladı: Yatakta bu 3 hareketi yapan mutluluktan uçuyor" desc="ABD'de 3 üniversitenin ortaklaşa yaptığı araştırma kadınları yatakta neyin mutlu ettiğini gözler önüne serdi. Araştırmadan sonuçlara göre yatakta 3 hamleyi yapanlar partnerlerini mutlu etmeyi başarıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/seks-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/yatakta-bu-3-hareketi-yapan-yasiyor-2042287/"]

Penis içerisindeki dokularda anormal yara dokusu veya plak gelişimi sebebiyle karşılaşılan bu rahatsızlığın bu uzuvda meydana gelen rahatsızlıklarla oluşuyor. Baylor College'de yapılan ve America nSociety for Reproductive Medicine'de sunulan araştırmada, bu hastalığa sahip erkeklerin kan kanseri olma riskinin %29 daha fazla ve mide kanserine yakalanma riskinin ise %40 daha fazla olduğu belirtildi.[old_news_related_template title="Matematikçiler dünyanın en güzel insanını açıkladı" desc="Bilim dünyası yapılan araştırma sonucunda en güzel ve çekici gelen yüz hatlarını ortaya çıkardı. ABD'deki Temple University School of Medicine'de yapılan araştırmada yüz ölçüleri ve gözlerle yanakların oranına göre 'kalp' şekline sahip kadınların istatistiksel olarak en güzel kadın olduğu belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/reese-witherspoon.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/matematikciler-dunyanin-en-guzel-insanini-acikladi-2073303/"]

Araştırmayı yürüten Dr. Alexander Pastuszak, "Daha önce kimse bu rahatsızlıklar arasında bağlantıyı kurmamıştı. Araştırmamıza göre bu rahatsızlığa sahip erkekler kontrollerini yaptırmalı ve aksatmamalılar" ifadesini kullandı.İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, İstanbul Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, erkeklerin yaklaşık %3.7 ve %7.1'inin bu rahatsızlıktan muzdarip olduğunu fakat, bazı hastaların utandıkları için doktorlara gitmediği için bu oranın daha da yüksek olduğunu tahmin ettiklerini yazdı.