Geçtiğimiz hafta dünyanın yakından takip ettiği üçlü Suriye zirvesi sonrasında Birleşik Arap Emirlikleri'nden anlamsız bir çıkış geldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Enver Gargash, Twitter üzerinden Suriye sorununu ve geçen hafta yapılan Soçi zirvesini yorumladı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Soçi'de üçlü kritik Suriye zirvesi sona erdi" desc="Suriye'de ateşkes sağlamak için Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen zirveden çarpıcı açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Putin, 'Suriye'de yeni bir sürece giriyoruz' derken Erdoğan, 'Terörist unsurların çıkarılması süreçten çıkarılması önceliğimiz' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/erdog-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/socide-ilk-kritik-toplanti-gerceklesti-2101348/"]
Gargash, Suriye sorununa İran ya da Türkiye'nin çözüm olamayacağını söylerken, "Daha güçlü bir Arap ülkesi rol almalıdır" dedi.Al Arabiya'da yer alan habere göre Gargash başka bir tweette, "Suriye'de kan akmasını engellemek için siyasi çözüm gereklidir fakat bu İran ve Türkiye'yle çözülemez. Riyad'ın muhalefeti birleştirme çabaları haricinde Rus-İran ve Türkiye konsensusu Arap rolünü ikinci planda bırakıyor" ifadelerini de kullandı.