Almanya'nın prestiji gazetelerinden Die Welt, Büyükada davasındaki tahliyelerinin ardından manşetini Türkiye'de tutuklu olan muhabiri Deniz Yücel'e ayırdı.

Gazete, "Peter Steudtner'in serbest bırakılması Deniz Yücel'in de serbest kalacağı anlamına gelmiyor" ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da sert bir dille eleştirdi.

İşte Die Welt'te yer alan o haber;

"Steudtner'in serbest bırakılması otomatik olarak Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in de serbest bırakılacağı anlamına gelmiyor. Erdoğan onu en önemli rehinesi olarak elinde tutup ancak Almanya gereken bedeli ödediğinde mi serbest bırakmak istiyor?

Deniz Yücel, Meşale Tolu ve diğer Alman vatandaşı siyasi tutukluların serbest kalması için Türkiye'nin temel taleplerini yerine getiren bir Alman hükümeti, insan ticaretinden suçlu bulunur ve demokrasiye bağlılığı konusundaki güvenilirliğini kaybeder. Aynı şekilde eğer Türkiye hukuk devletini değiş tokuş esasına dayandırmasaydı, Brüksel ve Berlin'in talep ettiği normalleşmeyi dünya kamuoyunun gözü önünde gösterebilmiş olurdu."

[old_news_related_template title="Büyükada Davasında tahliye edilen aktivistler ülkelerine döndü" desc="Kamuoyunda 'Büyükada Davası' olarak bilinen davadan tahliye edilen Alman Bilişim Uzmanı Peter Steudtner ve İsveçli Ali Gharavi akşam saatlerinde ülkelerine döndü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/buyukada-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/buyukada-davasinda-tahliye-edilen-aktivistler-ulkelerine-dondu-2064999/"]