Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da eşlik ediyor.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ve Tunus, hep birlikte, güçlü şekilde şunu söylemektedir. 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.' Kudüs'ün tarihi statüsüne yönelik hiçbir adım kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Tunus Cumhurbaşkanı El Baci Kaid es Sibsi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Tunus'un kara gün dostu olan Türkiye'nin daima yanınızda olduğunu ifade etmek istiyorum.

- Tunus'un huzurunu, istikrarını, ekonomik büyümesini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Tunus'un kalkınması Türkiye'nin kalkınması demektir.

- Türkiye ve Tunus şunu söylemektedir; Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.

- BMGK'nın reforme edilmesi lazım. Orada niye Tunus olmasın, niye biz olmayalım?

- Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması ortak isteğimizdir. Ortada açık bir işgal vardır.

- Suriye'de Esad'la yürümek mümkün değildir. Esad kesinlikle, açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş bir teröristtir.