İkizler (Geminid) Meteor Yağmurunda saatte 120 civar meteorun görülebileceği yetkili ağızlarca açıklandı. Peki Geminid (İkizler) meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte meteor yağmuru ile ilgili merak edilenler. Gündüzlerin kısalıp gecelerin uzamasının da avantajları olabiliyor: Nitekim bu kayan yıldızları görebilmemiz için daha fazla zaman anlamına geliyor. Geminid (İkizler) meteor yağmuru sayesinde 16 Aralık’a kadar gökyüzünde yüzlerce yıldız kaymasını gözlemleyebilirsiniz. Ancak gökyüzündeki şölen 13 Aralık çarşamba gününü 14 Aralık perşembeye bağlayan gece, doruk noktasına ulaşacak.

[old_news_related_template title="Galakside keşfedilen ilk gizemli meteor Oumuamua! Tarihi değiştirecek keşif | Son dakika haberleri" desc="NASA, Samanyolu'nda ilk yabancı uçan nesneyi tespit ettiğini geçtiğimiz hafta duyurmuştu. NASA tarafından yapılan açıklamada 'sigara şeklindeki' göktaşının yüz milyonlarca yıldır herhangi bir yıldız sistemine bağlanmadan seyahat ettiğini açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/tarih.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/gizemli-meteor-dunyayi-teget-gececek-2129170/"]

ÇIPLAK GÖZLE NASIL İZLENİR?

Geminid göktaşlarını bulutsuz havalarda çıplak gözle bile görmek mümkün. Buna ışık kirliliğinin görüldüğü büyük şehirler de dahil. Ancak tabi ki meteor şölenini daha iyi görmek için yapay ışıktan uzak, karanlık yerler daha uygun. Saatte ortalama 120'ye varan "yıldız kayması" görmek mümkün. Gözlem için en iyi saat dilimi olarak 13 Aralık'ı 14 Aralık'a bağlayan gece saat 02.00 gösteriliyor. (DW Türkçe)