Seçim kampanyası sürecinde Meksika sınırına duvar örmeyi vaat eden Trump, bu sözünü tekrarlardı ve ABD'nin duvar örmek için yapacağı masrafı da Meksika'nın karşılayacağını öne sürdü.

Trump, Obamacare'in feshedip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine, "Ortaya koyacağımız şeyden gurur duyacaksınız. Obamacare tamamen bir felaket" dedi.

 

20 Ocak'ta Beyaz Saray'a çıkacak olan Trump, ilk kez seçim kampanyası sürecinde Demokratların e-postalarının hacklenmesi olayında Rusya'nın parmağı olduğunu kabul etti.

Trump basın toplantısı sırasında sık sık birçok basın kurumunun yalan ve yanlış haberler yaptığını iddia etti. CNN televizyonu muhabirinin soru sormak istemesi üzerine “Trump siz yalan haber yapıyorsunuz. Sana soru hakkı vermeyeceğim” diyerek muhabir ile atıştı. Ayrıca Rusya’nın kendisi ile ilgili bazı videolar içeren bilgileri elinde tuttuğunu iddia eden internet sitesi ile ilgili olarak da bu yalan haberlerinin karşılığını ödeyecekler ifadesini kullandı.

Kampanyası sırasında da miting konuşmaları ve TV programları dışında basın ile pek sık bir araya gelmeyen Trump son basın toplantısını 27 Haziran’da düzenlemişti. Seçimlerin ardından ilk basın toplantısını 15 Aralık’ta yapacağını ilan eden Donald Trump daha sonra bu toplantıyı da iptal etmişti.

İşte Trump'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Önümüzdeki hafta otomobil sektörüyle ilgili önemli açıklamalar olacak. Milyar dolarlık fabrika Meksika yerine Michigan'da açılacak. Birçok endüstri Amerika'ya geri dönecek.

- F-35 projesi programın çok gerisinde kaldı.

- Gazilerle ilgili çok güzel gelişmeler olacak. 20 Ocak kimsenin unutamayacağı harika bir gün olacak.

- (Seçimde Rusya yardımı) Bu haberler tamamen yalan. Bu haberler rakiplerimiz tarafından yayıldı.

- Clinton'ın müzakere sorularını önceden aldığını öğrendik.

- Putin beni seviyorsa bu kötü bir şey değildir. Putin'le iyi anlaşmak için bir şansım var.

- Rusya ile hiçbir iş anlaşmam, kredim yok. Vergilerimle sadece gazeteciler ilgileniyor.

- Hacklenme konusuna gelince. Bunun arkasında Rusya olduğunu düşünüyorum. Ama başka kişiler ve ülkelerin de hackleme eylemlerinde olduğunu düşünüyorum. Hacklenmeye karşı mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz.

- Tüm şirketlerimin yönetimini iki oğluma devrettim. İki oğlum şirketleri yönetecek ve hiçbir konuda bana danışmayacaklar. Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir işadamının, 2 milyar dolarlık iş teklifini haftasonu geri çevirdik.

- Rusya'nın özel hayatım ve mali durumum hakkında hassas bilgilere sahip olduğuna ilişkin iddiaları Amerikan istihbarat birimleri sızdırmış olabilir.

- IŞİD’i bu yönetim (Obama yönetimi) yarattı.