"Pablo Escobar: Benim Babam" isimli kitabında babasının dizide gösterildiği gibi bir hayat yaşamadığını anlatan oğul Juan Pablo Escobar Habertürk'e konuştu.

"4 milyon dolarla açlık çektiği günler oldu diyen" Escobar babasının hem iyi hem de kötü biri olduğunu anlatıyor:

"Babam bana ve pek çok insana karşı çok iyiydi. Ama aynı zamanda kötü bir insandı. Gerçek her ikisiydi. Bana göre Pablo Escobar bu... Aynı zamanda da son yüzyılın en tanınmış uyuşturucu kaçakçısıydı. Hakkındaki diziler nedeniyle babam genç insanlar için bir süper kahramana dönüştü. Bundan hiç memnun değilim. Gençlere 'Babamın yolunu takip etmeyin' diyorum. Çünkü şiddet iyi bir şey değil. Babamın arkadaşları hep ona bu yolda ilerlemesi gerektiğini söylüyordu, durması gerektiğini söyleyen sadece biz, yani ailesiydik.

İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ


Babasının ölümünden sonra kaçtığı Arjantin'de yaşayan ve mimar olan Escobar artık kendi seçtiği Sebastian Marroquin ismini kullanıyor.

‘PABLO ESCOBAR 2.0 OLABİLİRDİM, AMA BAŞKA HAYAT SEÇTİM’


Escobar neden babasının yolundan gitmek yerine mimar olduğunu şöyle anlatıyor:

"Para ailemin yok olmasına neden olacaktı. Tüm bunlar nedeniyle babamın geçmişinden öğrendiğim şuydu: Onun yolundan uzak durmalıyım. Bu nedenle mimar oldum, dersler veriyorum, kitaplar yazıyorum. Şu an o paranın yüzde birine bile sahip değilim ama kendimi daha zengin hissediyorum, çünkü özgürüm."

escob3240asd
"Escobar'ın oğlu olmak hem başımı belaya sokabiliyor hem de bana dünyanın dört bir yanından sevgi getiriyor. Pek çok kişi bize yaşadıklarımızdan dolayı anlayış gösteriyor, sosyal medya aracılığıyla güzel mesajlar gönderiyorlar. Biliyorlar ki Pablo Escobar 2.0 olabilirdim ama başka bir hayat seçtim. Babamın kurbanlarıyla buluştum, onlardan özür diledim. Ama kendimi bir kurban gibi de göstermek istemiyorum çünkü gerçek kurbanlara büyük saygım var."

15'ER KORUMAMIZ VARDI


"O günleri hayatımın kalanına oranlarsam bana 5 dakika gibi geliyor" diyen Escobar kendisinin, kız kardeşinin ve annesinin 15'er ayrı koruması olduğunu anlatıyor: "Babamınsa 50’den fazla koruması vardı. Silahlar her yerdeydi. Çiftliğimizde silahlı adamların hepsi hem hayduttu hem de bana dadılık yapıyordu; çünkü hiç arkadaşım yoktu. Okuldaki arkadaşlarımın hiçbiri bana yaklaşmıyordu. Ben de korumalarla arkadaş oldum."

Narcos dizisinde Palo Escobar'ı canlandıran Wagner Moura Narcos dizisinde Palo Escobar'ı canlandıran Wagner Moura


Dizide de Pablo Escobar'ın ünlü çiftliği Hacienda Napoles'te yaşadığı lüks hayatı ise şöyle anlatıyor:

"Kocaman bir havaalanımız, futbol sahamız, tenis kortumuz, 10’dan fazla villamız vardı. Çiftlikteki devasa hayvanat bahçemizde dünyanın dört bir yanından 10 binden fazla hayvan türü vardı. Babamın garajında onlarca motosiklet, otomobil bulunuyordu. Hepsi eğlenmek içindi."

"Hacienda’da her şeyi isteyebilirdiniz. Eğer yoksa almak için helikopter gönderirlerdi. Mesela bir keresinde helikopterle hamburger getirmişlerdi. Ama tüm bu zamanı hayatımın kalanına oranlayacak olursam bana 5 dakika gibi geliyor."

4545refs4f
"FAKİR BİR ADAMIN OĞLUYLA EVLENDİ"

Sevgiyle büyüdüğü için haydut olmadığını ifade eden Escobar, annesiyle babasının ilişkisini şu sözlerle anlatıyor:

"Her zaman aralarında aşk, tutku ve saygı vardı. Annemle babam evlenebilmek için kaçmışlar. Evlendiklerinde annem henüz 15 yaşındaymış. Herkesin tanıdığı “uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar”la evlenmemiş."

"Çok fakir bir adamın oğlu olan Pablo’yla evlenmiş. Paraları, evleri, arabaları, gelecekleri yokmuş. Aralarındaki aşka hep çok büyük saygı duydum çünkü gerçek bir aşk olduğunu biliyordum. Sadece birbirlerine karşı değil, kardeşimle bana da en büyük sevgiyi, en iyi eğitimi verdiler. Bence bu nedenle babam gibi bir haydut olmadım. Kendi hikâyemi korumalarımınkilerle kıyaslıyorum. Hemen hemen hepsi şiddet içerisinde büyümüştü, istismar edilmişlerdi. Benim vakamdaysa, evet hayatımın bir kısmında şiddete tanıklık ettim ama gerçekte sevgi dolu bir ortamda büyüdüm."