Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Agnes Romatet-Espagne Rus füzelerinin alımının NATO'ya vurulan bir darbe olup olmadığı sorusuna, "Türkiye'nin askeri ekipman alımı, NATO üyelerinin (üzerinde) yorum yapmaması gereken bağımsız bir seçim" dedi.

[old_news_related_template title="ABD'den Türkiye'ye sıcak mesaj: S-400 sözleşmesinden endişeliyiz" desc="ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Johnny Michael, Pentagon'un Türk makamlarına Rusya ile imzalanan S-400 füze savunma sistemleri sözleşmesinden duyduğu endişeleri ilettiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/1028498220.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-abdden-turkiyeye-sicak-mesaj-s-400-sozlesmesinden-endiseliyiz-2008328/"]
Dışişleri sözcüsünün bu açıklaması, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian'ın iki günlük Türkiye ziyaretinden bir gün önce geldi. Le Drian ziyaretinde bölgesel meseleleri ele alarak Suriye'de yeni bir barış girişimi için destek arayacak. Ayrıca Le Drian Ağustos ayında Irak sınırında gözaltına alınan Fransız gazeteci Loup Bureau'nun durumunu da ele alacak.