Vietnam'da temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, başkent Hanoi’deki Başkanlık Sarayı’nda Vietnam Devlet Başkanı Tran Dai Quang ile görüştü.

Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Trump, Kuzey Kore için "Tüm ülkeler Kuzey Kore’nin tehditlerine karşı harekete geçmeli. Kaybolacak hayatların olasılığının farkına varmalıdır. Provokasyon değil ilerleme istiyoruz. Kargaşa değil istikrar istiyoruz. Savaş değil barış istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile arkadaşlık kurabilmesinin tüm dünya için olumlu bir adım olacağını söyleyen Trump, "Onunla arkadaş olabilsek iyi olurdu ama bunun olacağından şüpheliyim ama olsaydı tüm dünya için güzel olurdu." ifadelerini kullandı ve Twiter'dan şu paylaşımı yaptı:

basliksiz-1

''Neden Kim Jong-un bana yaşlı diye hakaret etti, ben ona daha önce hiç şişman ve kısasın demedim. Onunla arkadaş olabilmeyi çok denedim- belki bir gün gerçekleşir!'' Bu sözler ABD Başkanı Donald Trmp'a ait.

Twitter'dan bu tarz açıklamalar yapan ABD Başkanı'nı takip ettikçe akıllara; ''Game of Thrones'daki Joffrey dizide ölüp gerçek dünyada ABD Başkanı olmuş olabilir mi?'' sorusunu getirdi.