Harvey Weinstein; Ucuz Roman, Clerks ve Sex, Lies, and Videotape gibi birçok hit filmin yapımcılığını üstlendi. Hollywood'un en ünlü oyuncularıyla çalışan Weinstein, sektörün en gedikli yapımcıları arasında yer almanın yanı sıra, Quentin Tarantino ve Kevin Smith gibi başarılı yönetmenlerin de kariyerlerini başlatan yapımlara destek vermişti. Ancak gelen son haberlerle birlikte Weinstein'ın birlikte çalışılması hiç de sağlıklı ve huzurlu olmayan bir yapımcı olduğu ortaya çıktı. The New York Times'ta çıkan haberle birlikte Weinstein'ın kariyeri bir anda altüst oldu.

Öz kızı bile evden kovdu!
Harvey Weinstein 'ı, 22 yaşındaki kızı Remmy LA'da ki evinden kovdu.

 

Haberde ünlü yapımcının 20 yıl önce oyuncu Ashley Judd'u Peninsula Beverly Hills Hotel'de kahvaltıya çağırdığı, ancak Judd'un otele varmasıyla birlikte yapımcının odasına davet edilerek cinsel tacize uğradığı yer alıyor. Judd, otel odasında kendisini bir bornozla bekleyen yapımcının kendisine masaj yapmayı teklif ettiğini ya da kendisinin duş alışını izleyip izleyemeyeceğini sorduğunu açıklıyor. 2014 yılında sette yalnızca bir gün çalışmış olan Emily Nestor'a da kariyerini ilerletmek vaadiyle aynı teklif yapılıyor. Bir sonraki yıl bir asistan da ünlü yapımcı çıplakken ona masaj yapmaya zorlanıyor ve odayı ağlayarak terk ediyor. Miramax ve Weinstein Company'de çalışmış olan ünlü yapımcı hakkındaki cinsel taciz suçlamaları bunlarla da sınırlı kalmıyor. 30 yıllık kariyeri boyunca üstü kapatılan pek çok taciz olayında parmağı olduğu ortaya çıkıyor.

Bu haberin ortaya çıkmasıyla birlikte Weinstein'ın hayatı bir anda değişti diyebiliriz. Ünlü yapımcı kendi şirketi Weinstein Company'den resmi olarak kovulmuş durumda. Times'a açıklama veren yapımcı; "Geçmişteki davranışlarımın birlikte çalıştığım insanlara derin üzüntü verdiğini anlıyorum ve bunun için özür dilerim" dedi. Ünlü yapımcının avukatları Lisa Bloom ve Charles Harder iddiaları yalanlayarak ünlü yapımcının iftiraya uğradığını savunuyorlar.