Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol Örgütü (Football Against Racism in Europe), Rusya'da gelecek yaz gerçekleşecek olan 2018 Dünya Kupası karşılaşmaları sırasında, LGBT taraftarlarının toplum içinde "el ele tutuşmak" gibi hareketlerinin sakıncalı olabileceği uyarısını yaptı.

Rusya'daki karşılaşmalar sırasında LGBT taraftarlarının "el ele tutuşmak" gibi halka açık yerlerde samimi davranmaları hakkında bir uyarı yayınlamaya hazırlanan örgütün Yöneticisi Piara Powar, uyarının, etkinlikteki yabancı veya yerli bütün LGBT taraftarlarını kapsayacağına dikkat çekti ve ekledi:

"Hazırlamakta olduğumuz kılavuz, LGBT toplumunu kabul etmeyen bir ortamda homoseksüel insanların güvenliği için yayınlanacak. Aynı uyarı etnik azınlık grupları için de geçerli. Dünya Kupası'na gidebilirsiniz fakat orada dikkatli olmanız gerekiyor. Hangi şehirde olduğunuza bağlı olarak, Rusya sokaklarında el ele yürüyen iki homoseksüel birey olarak saldırıya uğrayabilirsiniz."

Powar, "Yayınlanacak olan kılavuzda aynı zamanda Rusya'da LGBT bireylerinin durumu hakkında da bilgiler verilecek. Ülkedeki LGBT toplumuyla ilgili olan sorunlar halkı rahatsız eden bir durum değil çünkü Rusya'daki LGBT bireylerinin kapalı ve gizli bir hayatı var. LGBT bireylerinin Dünya Kupası sırasında dikkatli olması uyarısını verme sebebimiz FIFA yönetmeliğinde homofobik davranışlar için bir ceza bulunmamasından kaynaklanıyor. Fakat biz örgüt olarak defalarca bu kuralın değişmesini gerektiğini söyledik. FIFA'nın bu tarz durumlarda harekete geçilebileceği mesajını vermesi önemli bir bakış açısı yaratabilir."